AKTÜEL-Bardakoğlu’ndan Tekin’e tepki

Bugün basına CHP’nin ikinci ismi Gürsel Tekin ‘Ali Bardakoğlu’nu CHP’de görmek istiyor’ şeklinde yansıyan açıklamalarına Bardakoğlu’ndan cevap geldi. İsim vermeden Gürsel Tekin’i eleştiren Bardakoğlu siyasete gireceği yönünde yapılan haberlerin yanlış olduğunu kendisinede herhangi birşey sorulmadığını ifade etti. Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ”Bazı siyasi parti yetkililerinin, ister bir siyasi açılım isterse imaj ve propaganda amaçlı olsun, görüşüm ve onayımı almadan beni siyasetle ilişkilendirmelerini ve siyasete hevesli bir kimse olarak algılanmama yol açacak tarzda beyanlarını etik bulmuyorum” dedi. Bardakoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yer alan, ”siyasete gireceği” yönündeki iddiaları içeren haberleri değerlendirdi.

”Bir siyasi partiyle ilişkilendirilişi, şu veya bu partiden aday olacağı” yönündeki haberler üzerine daha önce de basın açıklaması yaptığını hatırlatan Bardakoğlu, bu haberleri ”asılsız” olarak nitelendirdi.

”Dedikodu arzındaki bu tür asılsız ve masa başı haberleri üzülerek izlediğimi, görev esnasında ‘siyaset üstü kalma’ konusunda gösterdiğim titizliği bundan sonra da sürdüreceğimden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini açıkça belirtmiştim” diyen Bardakoğlu, İslam ve din bilimleri alanında çalışmayı ve kalıcı eserler bırakmayı dünyevi olarak ulaşılabilecek en üst değer ve makam olarak gördüğünü vurguladı