AKTÜEL-Uçakta panik

THY’ye ait uçak havadayken, Cuma Yaşar adlı yolcu, “Üzerimde bomba var” diyerek koltuğundan kalktı. Diğer yolcular tarafından etkisiz hale getirildiği belirtilen şüpheli, uçak, Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaptığında polis tarafından gözaltına alındı. 1’i çocuk 59 yolcu ve 7 mürettebatı ile Norveç’in başkenti Oslo’dan İstanbul’a hareket eden THY’nin TK 1754 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı Bulgaristan üzerindeyken yolculardan Cuma Yaşar, ayağa kalkarak, iddialara göre kabin memurlarına Oslo’ya geri dönmek istediğini söyledi. Görevlilerin yerine oturması yönünde uyardığı Yaşar, “Üzerimde bomba var” diye tehditler savurdu. Bu sırada ayağa kalkan, Norveçli olduğu belirtilen başka bir yolcu Yaşar’ı yere yatırarak etkisiz hale getirdi. Konu hakkında bilgi verilen pilot olayı Uçuş Harekat Merkezi’ne bildirdi. Olayın Atatürk Havalimanı’ndaki kuleye bildirilmesi üzerine yapılan hazırlıklar sonucu uçak, saat 20.50’de alana iniş yaptı.

Apronda yoğun güvenlik önlemleri alınırken, polis uçağa girerek Yaşar’ı gözaltına aldı. Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü’ne götürülen şüphelinin ifadesinin ardından akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için sağlık kontrolünden geçirileceği belirtildi.

Öte yandan şüpheliyi etkisiz hale getiren yolcu ile uçuş ekibi de polis merkezine gelerek ifade verdi. Yolcuların ifadeleri ise havalimanında alındı.

BEN BİR ŞEY YAPMADIM

“Üzerimde bomba var” diyerek panik yaratan Cuma Yaşar, emniyetteki sorgusunun ardından sağlık kontrolü için Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Yaşar, gazetecilerin, “Uçağı neden kaçırmak istediniz ?” sorusuna “Ben bir şey yapmadım” diye karşılık verdi. Eylem sırasında başında kar maskesi bulunan Yaşar’ın üzerinden özürlü kartı çıktığı da belirtildi.