AKTÜEL-Dolmabahçe müdahalesine suç duyurusu

Başbakan Erdoğan’ın Dolmabahçe’de rektörlerle yaptığı toplantıyı protesto eden öğrencilere polisin sert müdahalesi yargıya taşındı. İstanbul Barosu, polisin müdahalesiyle ilgili suç duyurusunda bulundu. Erdoğan’ın rektörlerle buluşmasını protesto etmek isteyen öğrencilere polis sert müdahale etti.

ntvmsnbc
İstanbul Barosu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe’de Rektörlerle buluşmasını protesto eylemi sırasında üniversite öğrencilerine orantısız güç kullanıldığı, kişilerin hürriyetinden yoksun bırakıldığı iddiasıyla ilgililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Baro ve üyeler adına hazırlanan suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduktan sonra adliye önünde basın açıklaması yapan Baro Başkanı Ümit Kocasakal, ”üniversite öğrencilerinin gerçekleştirdiği eylemlere karşı siyasal iktidarın tahammülsüz ve ceberut tavrının giderek artan bir çizgi izlediğini” öne sürdü.

Geçen yıl üniversite bünyesinde salt pankart açtıkları için 15 ay hapis cezasına mahkum edilen öğrenciler bulunduğunu öne süren Kocasakal, ”Öğrencilerin bu mahkumiyetiyle başlatılan sindirme ve korkutma programları, bir süre sonra örnekleri ancak polis devletinde ya da sivil dikta rejimlerinde görülebilecek, orantısız güç kullanımına dönüşmüştür” dedi.