SPOR-Beşiktaş’lı oyuncuların sakatlıkları iyileşti

Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında sakatlıklar nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan Beşiktaş, ikinci yarıya Filip Holosko dışında tam kadro girmeyi hedefliyor. Sezon başından itibaren üst üste sakatlık veren ve ilk yarının büyük bölümünde eksik kadroyla mücadele etmek zorunda kalan Beşiktaş’ta bu şansızlığı yaşayan oyuncular bölüm bölüm kamp çalışmalarına katılacak.

Beşiktaş kulübü basın sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, Holosko dışında ilk yarıyı sakat tamamlayan Rüştü, Nobre, Bobo, Ekrem, İbrahim Üzülmez, Nihat, Ernst, Onur ve Sivok’un yavaş yavaş takıma katılacaklarını söyledi.

Düren; Rüştü, Nihat, Ekrem ve Bobo dışındaki oyuncuların çalışmalar için hazır olduğunu belirterek, “sakatlıktan yeni çıkıp çalışmalara başlayacakları için yükleme programı açısından durumları önemli. Kamp çalışmasının değişik dönemlerinde yavaş yavaş takıma dahil olacaklar” dedi.

Beşiktaş’ta sezonun başından itibaren 22 futbolcu sakatlıkları nedeniyle bazı maçlarda görev alamazken, sezonun ilk yarısında oynanan 32 resmi maçta takımlarını sakatlıklar nedeniyle en çok yalnız bırakan oyuncular 20 maçla Ekrem Dağ ile Rıdvan Şimşek oldu.

İtalyan Matteo Ferrari 19, Rüştü Reçber 13, Ricardo Quaresma ise 12 karşılaşmada sakatlıkları nedeniyle oynayamadı.

Beşiktaş’ın 29 kişilik kadrosunda sakatlık yaşamayan futbolcu sayısı sadece yedi oldu.

Roberto Hilbert, Rodrigo Tabata, İsmail Köybaşı, Michael Fink, Ersan Gülüm, Ali Kuçik ve sadece son oynanan Konya Torku Şekerspor Ziraat Türkiye Kupası maçında forma giyen A2 takımından Furkan Şeker sakatlıklar nedeniyle takımlarını yalnız bırakmayan futbolcular oldu.