SPOR-Beşiktaş dün imza töreni düzenledi

Portekizli futbolcular Hugo Almeida, Simao Sabrosa ve Manuel Fernandes, Beşiktaş ile sözleşme imzaladı. Beşiktaş, kadrosuna kattığı Simao, Almeida ve Fernandes için BJK Nevzat Demir tesislerinde imza töreni düzenledi.

Kulüp başkanı Yıldırım Demirören ile futbol komitesi üyeleri Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu’nun da hazır bulunduğu törende Simao iki buçuk, Almeida üç buçuk yıllık sözleşmeye imza attı.

Diğer Portekizli oyuncu Fernandes ise kendisini altı aylığına kiralık olarak siyah-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

Atletico Madrid’den transfer edilen orta saha oyuncusu Simao, Beşiktaş için elinden geleni yapacağını belirterek, “bu, içinde yer almak istediğim bir proje. Kalbimle ve tecrübemle oynayacağım” dedi.

31 yaşındaki deneyimli yıldız, Beşiktaş’ın gelişmeye açık bir kulüp olduğunu dile getirdi.

Werder Bremen’den alınan Almeida, bundan sonra gollerini siyah-beyazlı kulüp için atacağını belirtirken, Valencia’da kiralanan Fernandes Beşiktaş taraftarları için övgü dolu sözler kullandı.

Fernandes, ligde şu an liderden 14 puan geride bulunduklarını, gerçekçi hedeflerinin adım adım zirveye yaklaşmak olacağını ve özellikle Şampiyonlar Ligi’ne gitmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören, gelecek sezonun kadrosunu şimdiden oluşturmayı hedeflediklerini, böyle oyuncuların Türkiye’ye gelmesinin özellikle genç oyunculara örmek teşkil etmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Devre arasında transfere karşı olduğunu söyleyen Demirören, “ama böyle üç değerli oyuncunun Türkiye ve Beşiktaş’a gelme imkanı doğunca bütün kapılara açılır. Günü kurtarmak lafı ortada dolaşıyor. Bunu söyleyenler üç değerli oyuncuyu getirebiliyorlarsa inşallah bunu gerçekleştirirler” diye konuştu.

Beşiktaş, transfer ettiği üç Portekizli oyuncudan sadece bir tanesini bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde oynatabilecek.

Demirören, bu sezon olmasa da gelecek sezon Avrupa’da büyük ses getirmeyi hedeflediklerini söyledi.