AKTÜEL-Bahçeli’den Gül’e iki dil cevabı

MHP lideri Devlet Bahçeli, 2011 yılının ilk Meclis grup toplantısında partililere gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de iki dil cevabı verdi. Bahçeli, Diyarbakır’da başka dilde afişe rastlanmadığının açıklanması üzerine ‘Her şeyden önce Diyarbakır Belediyesi’nin internet sitesine baksın. İki dillidir.’ dedi.
İşte Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

GÜL’E DİYARBAKIR CEVABI
Tahriklerin önünü açan AKP’dir. Sonuçsuz ve samimiyetten yoksun kurul kararlarının göz boyamadan ibaret olduğu açıktır. Gül’ün Diyarbakır gezisi bize başka bir fikir vermemiştir. MGK kararları arasında Türkçe’nin öne çıkarılması pankart ve afişlerde Türkçe dışında bir dilin kullanılmasıyla anlamsız hale gelmiştir.

Gül’ün ne ziyaretinde ne de öncesinde başka dilli afişe rastlanmadığı söylenmiştir. 30 Aralık’ta yaptığımız basın açıklamasında görüşlere üzüldüğünü söyleyerek, Diyarbakır Belediyesi’nin iki dilli faaliyetlerini gizlemeye çalışan Gül’e hatırlatmak isterim. Her şeyden önce Diyarbakır Belediyesi’nin resmi internet sitesine baksın. İki dillidir. Gül’ün ziyareti de resmi sitede iki dilli yansıtılmıştır. PKK’nın şehir yapılanması KCK, İmralı’nın talimatıyla eşbaşkanlık uygulaması başlattı. Eşbaşkan Gül’ü karşılayan resmi teşrifat arasında yer aldı. İki dilli trafik levhaları yerinde duruyor. Su kanalizasyon iaresi faturaları iki dilli basıyor.

AÇIKLAMALARDAN ÜZÜNTÜ DUYMASIN
Şehrin girişlerine Türkçe ve Kürtçe ‘hoşgeldiniz’ yazan tabelalar asacaklarını açıkladı. Cadde ve sokaklara iki dilli tabelalar asılacak. Bu kararlar Gül’ün Diyarbakır ziyaretinden kısa bir süre önce Aralık 2010’un ikinci yarısında alındı. Buna rağmen Gül bu belediyeyi ziyaret etti. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu tespitlerimizle ilgili açıklamamızdan üzüntü duymaması gerekir