SPOR-Portekizliler imzaladı

Beşiktaş Kulübü’nün daha önce anlaşmaya vardığı üç Portekizli oyuncu Simao, Fernandes ve Almeida resmi sözleşmeyi imzaladı. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde, Simao 2.5, Almeida da 3.5 yıllık sözleşmeyi imzaladılar. Beşiktaş’ın yeni transferlerinden ilk açıklamalar izle Portekizliler imzaladı! Bir diğer Portekizli oyuncu Manuel Fernandes ile 6 aylık kiralık sözleşmesine imza attı.
İmza töreninde konuşan başkan Yıldırım Demirören, Beşiktaş için önemli günlerden birini yaşadıklarını belirterek, ”Kadromuza çok değerli oyuncular katıyoruz” dedi. Bunun gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Demirören, ”Böyle değerli üç oyuncuyu Türkiye’yi ve Beşiktaş’ı seçmesi sadece bizim için değil, Türk futbolcu için de çok önemli” diye konuştu. Transferlerden dolayı futbol komitesi üyeleri Serdal Adalı ile Cengiz Zülfikaroğlu’na teşekkür eden başkan Demirören, şunları söyledi: ”Başarı gelecekse birlik ve beraberlikle gelir. Devre arasında transfere karşıyım. Ama böyle üç değerli oyuncunun Türkiye ve Beşiktaş’a gelme imkanı doğunca bütün kapılara açılır. Günü kurtarmak lafı ortada dolaşıyor. Bunu söyleyenler üç değerli oyuncuyu getirebiliyorlarsa inşallah bunu gerçekleştirirler.”
Sezon başındaki Quaresma ve Guti transferiyle Beşiktaş’ın Avrupa seviyesine çıktığını vurgulayan Yıldırım Demirören, ”Bu transferleri yaparken hedefimiz önümüzdeki sezonun kadrosunu oluşturmaktı. Hedefler bitmedi. Galibiyet rekorunu daha yukarı çıkarmayı hedefliyoruz. Bu değerli arkadaşlarımız formayı giydiğinde en iyisini yapacaklar. Böyle oyuncuların gelmesi genç oyunculara örnek olması bakımından da çok önemli” diye konuştu. Demirören, gerçekleştirdikleri transferlere rağmen altyapının önemine de dikkati çekti.
Uzun zamandır takımda mutlaka altyapıdan oyuncunun bulundurulması gerektiğini vurgulayan siyah-beyazlı takımın başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:”Buraya gelen oyuncuların oyun karakterini ve örnek davranışlarını da altyapıdaki oyunculara aşılamak istiyoruz. Bütün oyuncuları getirmek zaman ve emek işi. Kolay değil. Maddi olanakları da sağlamak lazım. Gelenler hedeflerimizi biliyorlar. Beşiktaş Kulübü’nün gelmek istediği yerleri biliyorlar. Sadece Türkiye’de başarı değil, yurt dışında da başarıyı kovaladığımızı biliyorlar. Taraftarın gücünü biliyorlar. Simao, 31 yaşına gelmiş futbolculuğu ve aile yapısıyla örnek futbolcu. Kendisiyle konuşmam bir saati geçmedi. Quaresma da kendisiyle zaten konuşmuştu.”