AKTÜEL-Dondurucu kış yılbaşından sonra geliyor…

Son yılların en sert kışını yaşayan Avrupa’da kar hayatı felç etti. Kar, soğuk ve tipi özellikle Orta Avrupa’yı dondururken Türkiye, bahardan kalma günler yaşıyor. Meteoroloji İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Tayfun Yüksel, Avrupa’da yaşanan dondurucu soğuğun Türkiye’yi fazla etkilemeyeceğini söyledi.
Biz sıcak rüzgarı alıyouz
Soğuk hava dalgasının kendi içerisinden kuzeye doğru hareket ettiğini ifade eden Yüksel, “Bundan dolayı Türkiye güneyden sıcak rüzgarlar alıyor. Yani Avrupa’nın soğuk olması bizim sıcak olmamıza neden oluyor. Güneyden gelen bu rüzgar özellikle batı bölgelerinde sıcaklığın mevsim normallerinin 4 ile 6 derece olmasını sağlıyor” dedi.
Karla karışık yağmur etkili
Bugün’e konuşan Yüksel, ocak ayına kadar özellikle Marmara’yı etkisi altına alacak ciddi bir kar yağışının beklenmediğini öne sürdü. Yüksel “Ocak ayından sonra Marmarayla birlikte tüm yurtta yağış olacak. Ancak özellikle İstanbul’da kar çok etkili olmayacak. Bu kış karla karışık yağmur daha sık görülecek” dedi
Yeni yılla soğuklar gelecek
İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise Avrupa’da yaşanan dondurucu kışın Türkiye’ye yılbaşından sonra geleceğini anlattı.
Türkiye’ye güneyden sıcak hava girişinin olduğunu doğrulayan Şen şunları söyledi:
“Bu sıcak rüzgarlar ocak ayında gelecek soğuk Avrupa’daki kadar sert olmayacak. Çünkü biz daha güney eylemde bulunduğumuz ve etrafımız denizlerle kaplı olduğu için bizim iklimimiz daha ılıman olur. Soğuktan daha çok kuzey bölgeleri etkilenecek.”
Kaynak: Haber34.com