AKTÜEL-Akaryakıt zammına taksicilerden protesto

Akaryakıt ve taksimetreye yapılan zamları protesto etmek isteyen yaklaşık 200 taksici eylem yaptı. Taksiciler araçlarının camlarına “Taksici Öldü, Zamımıza Zam koydunuz, Zam,zam illalah” yazılı dövizler astı. Araçlarına binen taksi sürücüleri daha sonra korna çalarak eylemlerini otoyolda sürdürdü. Sürücülerden bir kısmı kornaya basarken, bir kısmıda zamları araçlarından inip alkışlayarak protesto etti.

E-5 karayolu Göztepe mevkiini trafiğe kapatan ürücülerden bir kısmı kornaya basarken, bir kısmıda zamları araçlarından inip alkışlayarak protesto etti. Saat 20.00 sıralarında Kadıköy Salı pazarı girişinde toplanan yaklaşık 200 taksici araçlarının camlarına “Taksici Öldü, Zamımıza Zam koydunuz, Zam,zam illalah” yazılı dövizler astı. Araçlarına binen taksi sürücüleri daha sonra korna çalarak E-5 Karayoluna çıktı. Burada konvoy halinde ilerleyen taksiciler E-5 Karayolu Göztepe mevkiinde durarak karayolunu trafiğe kapattı. Yapılan zamları protesto etmek isteyen taksicilerin bir kısmı araçlarından inerek durumu alkışlarla protesto ederken bir kısmı da araçlarının kornalarını uzun uzun çalarak protesto etti. Yaklaşık 5 dakika trafiğe kapanan yol konvoyun yola devam etmesiyle tekrar açıldı. Taksi konvoyu bir süre E-5 karayolunda devam ettikten sonra dağılarak eylemlerini bitirdi.

Ticari oto sürücüleri yapılan zamlardan sıkıntılı olduklarını belirterek gerek akaryakıt zamlarını gerekse taksimetreye yapılan zamları az buldukları için protesto eylemini gerçekleştirdiklerini söylediler.