AKTÜEL-Levent’te sinema şöleni devam ediyor

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği belgesel günleri Pınar Okan ve Tuğba Karakaya’nın yönetmenliğini üstlendiği “Çıkmaz” filmiyle devam ediyor.
Sanatın her alanına destek olmayı temel görevlerinden biri olarak gören Beşiktaş Belediyesi’nin, Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin desteğiyle yürüttüğü “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği yoğun bir tempo ile devam ediyor.

İkinci sezonunda da oldukça büyük ilgi gören “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinlikleri bu hafta Pınar Okan ve Tuğba Karakaya’nın yönetmenliğini üstlendiği “Çıkmaz” filmiyle sürüyor.

İstanbul Samatya’da bulunan İçkalpakçılar Çıkmazı’nda yaşayan insanların hayat hikayelerini anlatan filmin gösterimine Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da katılacak.

Belgesel gösterimleri geçen sezon olduğu gibi bu sezon da, her Çarşamba saat 19:00’da Levent Kültür Merkezi’nde yapılıyor. Gösterimlerin ardından belgeselin işlediği konuyla ilgili söyleşiler yer alıyor. Bu haftanın söyleşi konuğu Ragıp Zarakolu olacak.

“Çıkmaz”
Yönetmen: Pınar Okan ve Tuğba Karakaya
Tarih: 22 Aralık 2010, Çarşamba
Saat: 19:00
Yer: Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu
Levent Mahallesi, Çalıkuşu Sokak, No: 1 Beşiktaş

Film hakkında
Önceden sadece azınlıkların yaşadığı İstanbul Samatya’da bulunan İçkalpakçı Çıkmazı’ndaki Rum ve Ermeni nüfus, 1955’te gerçekleşen ve 6-7 Eylül olaylarından sonra göç etmeye başlar ve çoğunlukla yurtdışına gitmeye mecbur bırakılırlar. Özellikle 1980 sonrasında, azınlıkların gidişinin ardından sokak daha çok Doğu’dan Güneydoğu bölgelerimizden göç almaya başlar. Film, kültür çatışmasından doğan yabancılaşmayı, yalnızlaşmayı ve yozlaşmayı anlatmakta; bu sokakta yaşayan insanların hayatlarındaki çıkmazlar, sokağın çıkmazı ile örtüşmekte…