AKTÜEL-Madde bağımlılığı paneli ilgiyle izlendi

MHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Madde Bağımlılığı” konulu Panel, 18 Aralık 2010 Cumartesi akşamı gerçekleşti. Büyük ilgi gören panel, Narcotics Anonymous (“Adsız Narkotikler”) Türkiye Organizasyonu’nun iki üyesinin katılımı, bağımlı insanların ötekileştirilerek toplum dışında bırakılmasının ve onlara ön yargılı yaklaşılmasının ne denli büyük bir hata olduğuna dikkat çekti. Yetkililer konuyla ilgili detayları şöyle paylaştı:

“Adsız Narkotikler, bağımlılığın nedenlerini, bağımlı oldukları süre zarfında neler yaşadıklarını ve bağımlılıktan kurtulmayı nasıl başardıklarını açık yüreklilikle paylaştılar. Onların hikayesi hepimiz için çeşitli dersler içerdiği gibi bağımlılıktan kurtulma yolundaki başarıları da büyük mutluluk kaynağı oldu. Uyuşturucu ve benzeri madde bağımlılığın giderek arttığı ülkemizde, çocuklarımızı yetiştirirken nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda önemli bilgiler edinmemizi sağlayan değerli hocamız Prof. Arif Verimli, özellikle gençlerde ilgi alanları yaratılmamasının, okul dışında çocukların sanat, spor gibi sosyal uğraşları olmamasının, gençlerin anne babaları tarafından övgüye değer bulunmamasının, yaptıkları işlerin önemsenmemesinin ve arkadaş çevresinin madde bağımlılığına neden olan etkenlerden bazıları olarak sıralanabileceğini ifade etti. Acısını yürekten paylaştığımız Sayın Yeşim Argun, madde bağımlılığı nedeni ile kaybettiği kızının kendi ifadesi ile kısacık yaşamında verdiği uzun ve zorlu mücadeleyi bizlerle paylaştı. Pek çok ebeveyne örnek teşkil eden konuşması ve gücüyle başka gençlerin ailelerinin benzer acılar yaşamaması adına verdiği mücadele büyük takdir topladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkililerinden Sayın Ali Ünlü, konunun “suç” olması tarafında emniyet görevlilerinin nasıl çaba sarf etmekte olduğu, uyuşturucu madde satan ve kullananların nasıl takibe alındığı ve gençlerin rehabilite edilmesinde emniyet görevlilerinin verdiği destek konularında bilgiler verdi.

Toplumun tümünü ilgilendiren bir konu olması nedeni ile katılımcıların soruları ve panelistlerin cevapları eşliğinde “Madde Bağımlılığı” konusunun çok yönlü olarak ele alındı.
Panele İl Başkan Yardımcıları; Erol GÜL, Mustafa NOHUT, Bölge Başkanı Vedat HÜGÜL, Sarıyer İlçe Başkanı Verda YİĞİT katıldı.
Panel, MHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Fora’nın teşekkür konuşması ve panelistlere katılımlarından dolayı çiçeklerin verilmesi ile sona erdi.”