AKTÜEL-10 yaşındaki çocuğa KEY ödemesi!

Birçok vatandaş KEY ödememi alamadım feryadında bulunurken 10 yaşındaki bir çocuğa KEY ödemesi yapıldığı ortaya çıktı. KEY ödemelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda, akraba olan biri kadın 2 memur tutuklandı. Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde usulsüzlük yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen mali polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Bazı kişilerin evrakları üzerinde oynamalar yapılarak maaşlarından 1988 yılından bu yana KEY kesintisi yapılmış gibi gösterildiği iddia edildi.

Bursa’da yapılan evrak incelemesinde, T.Ö. (32) ve R.B.’nin (35) maaşlarından 10 yaşından bu yana KEY kesintisi yapıldığının belirlenmesi, polisi bile şaşkına çevirdi.

Ekipler olayla ilgili, SGK’da KEY Ödeme Servisi’nde veri giriş elemanı olarak çalışan M.İ. ile DSİ’nin hukuk servisinde görevli akrabası A.A.’yı gözaltına aldı. Emniyette yapılan sorgunun ardından, “resmi belgede sahtecilik, rüşvet almak ve kamu kuruluşunu dolandırmak” suçlarından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklandı.

Ayrıca evraklarında oynama yapılması hususunda şüpheli 2 memurla anlaşma yaptıkları iddia edilen T.Ö. ve R.B.’nin, sonradan şüphelilerin bu anlaşmayı bozması üzerine suçu ihbar ederek devletin zararını engelledikleri belirlendi.