SPOR-‘Herşey çocuklar için’

Çocuklar denizin derinliklerinde yaşamı keşfediyor… Beşiktaş Belediyesi ve Turkuazoo’nun yaptığı işbirliğiyle Beşiktaşlı çocuklar dev akvaryumda deniz canlılarıyla buluşuyor. “Çocuk Gözünde Deniz” Projesi ile Boğaz’ın kenarında yaşayan Beşiktaşlı çocukların deniz canlılarını daha yakından tanımaları amaçlanıyor.
Kasım ayında başlayan proje Aralık ayında da tüm hızıyla devam ediyor. Buna göre proje kapsamında Beşiktaş’taki ilköğretim okullarının ikinci sınıf öğrencileri dev akvaryumu ziyaret edecek, deniz canlıları hakkında bilgi alacak ve akvaryumda gördükleri canlıların farklı malzemeler kullanarak maketlerini yapacakları bir atölye çalışmasına katılacaklar.
Beşiktaş Belediyesi, Haziran ayı sonunda tamamlanacak projenin ardından Beşiktaş Meydanı’nda çocukların yaptığı maketlerden dev bir Beşiktaş akvaryumu sergisi açmayı planlıyor. Dev akvaryum hakkında şu detaylar veriliyor: “29 canlı sergi akvaryumu, 8 bin metrekarelik dev akvaryum, 10 binin üzerinde deniz canlısı, 80 metre sualtı tüneli, 270 derecelik panorama odası.”