AKTÜEL-Mezar duvarlarından sanat galerisine

Beşiktaş Belediyesi, sanatseverleri yeni bir sergiyle buluşturdu. Ortaköy Kültür Merkezi’nde yer alan Ortaköy Sanat Galerisi, Aralık ayının ortasına kadar “Kore’nin Antik Krallığı, Koguryo’nun Mezar Duvarları’ndaki Resimleri Sergisi”ne ev sahipliği yaptı. Sergide Kore Antik Krallığı hakkındaki detaylar gerek doku gerek resimsel olarak sanatseverlerle paylaşıldı. Sergiyle ilgili verilen detaylar şöyleydi:
“Milattan önce 1. yüzyılda kurulan Kore’nin Antik Krallığı Koguryo, Türkler’in ataları, Göktürk Kağanlığı ile güçlerini birleştirip Asya Kıtası’na hükümettiler. Koguryo, antik Doğuasya’nın güçlü devleti olarak, görkemli ve çok sayıda kültürel mirasını geride bıraktı. Özellikle, Koguryo’nun Duvar Resimli Mezarları; yüksek sanatsal değerlerinden ötürü, dünya kültür mirası olarak belirlenip, korunmaktadırlar. Bizler, kardeş ülke Türkiye’de gizemli ve harika Koguryo’nun Duvar Resimli Mezar dünyasını sergilemiş olmaktan, kıvanç duymaktayız.
Bu serginin; Göktürk Kağanlığı’nın antik kültürünün anlaşılmasında da, büyük faydası olacağını düşünmekteyiz. Dolaysıyla, bu sergiyi vesile kılarak, Kore’nin ve Türkiye’nin kültürel alışverişlerinin daha canlı gerçekleşmesini dileriz.”