SPOR-Hemofarm Stada:101 – Beşiktaş Cola Turka:100

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol TakımI, Eurocup B Grubu 5. maçında Hemofarm Stada’ya normal süresi 89-89 biten maçın uzatmasında 101-100 mağlup oldu. Ev sahibi ekibin basketiyle başlanan maçta Ignerski’nin 3 sayılık basketinin ardından Chatman’in sayısı ile bir anda 5 sayı kazanan ve öne geçen Beşiktaş, ilk çeyrekte iyi bir performans sergiledi. Özellikle Chatman, skoru taşıyan oyuncu olarak dikkat çekti. Siyah-beyazlılar, farkı 5 sayının üzerine çıkartamadığı ilk çeyrekte üstünlüğü elinden bırakmadı. Chatman’in 14 sayı kaydettiği ilk periyodu Beşiktaş Cola Turka 20-25 önde bitirdi.

Hemofarm Stada, ikinci periyoda Savovic’in basketleriyle başladı ve farkı 1 dakika içinde 1 sayıya kadar indirdi (24-25). Likholitov ile sayılar bulan Beşiktaş Cola Turka, Savovic’i durdurmakta zorlandı ve 29-28’lik skorla üstünlüğü rakibine kaptırdı. Bir süre ev sahibi ekibin önde götürdüğü ikinci çeyreğin son dakikaları oldukça çekişmeli geçti. Karşılıklı sayılar sonrasında üstünlük el değiştirirken, Beşiktaş Chatman’in son saniyedeki basketiyle soyunma odasına 45-47 önde gitti. Karşılaşmanın ilk yarısının yıldızı olan Chatman, toplam 24 sayı kaydetti. Likholitov ise ilk yarıda 10 sayı attı.

Serhat Çetin’in basketiyle üçüncü çeyreğe başlayan Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, iyi savunması ile dikkat çekti. Rakibine kolay sayı şansı vermeyen ve savunma ribauntlarını da alan Beşiktaş Cola Turka, hücumda ise şanssızdı. Hakemlerin tartışmalı kararlarısonrasında bir ara ev sahibi ekip 66-61’lik skorla 5 sayılık farkı yakalasa da son saniyede Ignerski’nin 3 sayılık basketiyle üçüncü periyodu 70-71 önde tamamladı.

Yeniden oyuna dahil olan Chatman’in basketiyle son periyoda iyi bir başlangıç yapan Siyah-Beyazlılar’da Likholitov ise, 5 faulle oyun dışında kaldı. Ignerski’nin sayılarıyla katkı sağladığı takımımız, ilk 5 dakikalık bölümü Chatman’in basketiyle 79-80 önde geçti. Hemofarm Stada, iyi hücumlar sonrasında son 3 dakikaya 84-82 önde girdi. Son saniyeleri büyük çekişmeye sahne olan mücadelede Beşiktaş bazı hücumlardan eli boş dönse de Mire Chatman’ın devreye girmesiyle son 17 saniyeye 89-89 beraberlikle girildi. Hemofarm Stada, son hücumda basket bulamayınca maç uzatmaya gitti.

Uzatmaya İsmail Çevik’in 3 sayılık basketi ile başlayan Siyah-Beyazlılar, Chatman ve Cevher Özer’in sayılarıyla üstünlüğünü son anlara kadar sürdürdü. Son 1 dakikaya 95-96 önde giren Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı’nda Cevher Özer’in turnikeyi kaçırmasının ardından Hemofarm Stada, faul atışları sonrasında 97-96 öne geçti. Bitime 25 saniye kala hücum yapan takımımızda Chatman, kendisine yapılan faul sonrasında iki atışı da sayı yaptı (97-98). Faul atışı kazanan Hemofarm Stada’da Pavkovic iki atışı da sayıya çevirdi (99-98). Chatman bitime 12 saniye kala kendisine yapılan faul sonrasında iki atışı da basket yaptı. (99-100). Pavkovic’in faul atışlarını sayıya çevirmesinin ardından Hemofarm Stada 101-100 öne geçti. Son hücumda İsmail Çevik, zor pozisyonda topu potaya yolladı ama sayı gelmeyince Sırbistan temsilcisi karşılaşmadan 101-100 galip ayrıldı.

Chatman’in 43 sayı attığı karşılaşmada Ignerski 19, Serhat Çetin 12, Likholitov 10, Cevher 6, Ogilvy 4, Bekir Yarangüme ile İsmail Çevik 3’er sayı ile oynadı.

Bu maçın ardından Almanya’ya geçecek olan Beşiktaş Cola Turka, 16 Aralık Perşembe günü kural hatası yapıldığı için iptal edilen Goettingen karşılaşmasını oynayacak.