AKTÜEL-Yağışlar sürecek

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların Batı Akdeniz’in kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz’de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı Trakya’da 2- 4 derece azalacak, Güneydoğu Anadolu’da 3- 5 derece olmak üzere güney, iç ve doğu bölgelerimizde 1- 3 derece artacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda kuvvetli (30-40 km/saat), zamanla Marmara’da kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat) esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ, RÜZGAR, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Yağışların Batı Akdeniz’in kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz’de kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, sel, taşkın, su baskını vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması uyarısı yapıldı.

Rüzgarın, İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda lodostan kuvvetli (30-40 km/saat), zamanla Marmara’da poyrazdan kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması çağrısında bulunuldu.

Yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMESİ UYARISI

İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esmesi beklendiğinden, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine dikkat çekildi. Marmara genelinde hava çok bulutlu, bölgenin batısı ile zamanla doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. İstanbul çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 8 derece.