SPOR-Zorlu maçlar Beşiktaş’ı bekliyor

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımını gelecek hafta zorlu bir maç trafiği bekliyor. Eurocup B Grubu’nun 5. haftasında 14 Aralık Salı günü Sırbistan deplasmanında Hemofarm Stada takımıyla karşılaşacak olan siyah-beyazlılar, bu mücadelenin hemen ardından Almanya’ya geçecek. Hemofarm Stada maçı sonrası sadece 1 gün dinlenme fırsatı bulabilecek ekip, 16 Aralık Perşembe günü de BC Goettingen ile erteleme karşılaşmasını oynayacak.

Akatlar Cola Turka Arena’da oynanan karşılaşmada Asvel Basket’i yenerek gruptan çıkma yolunda kritik bir galibiyete imza atan Beşiktaş için gelecek hafta oynayacağı maçlar büyük önem taşıyor. Bu iki karşılaşmadan BG Goettingen maçının önemi ise daha yüksek.

Çünkü daha önce iki takım arasında oynanan ve 85-83 Alman takımının üstünlüğüyle sona eren karşılaşma sonrası siyah-beyazlılar, kural hatası yapıldığı gerekçesiyle Eurocup’a itirazda bulunmuştu. Almanya’da oynanan maçta bitime 19.8 saniye kala BC Goettingen’in attığı sayıdan sonra Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı’nın mola aldığı, moladan sonra top kullanma hakkı siyah-beyazlılarda ve karşılaşmanın bitimine 19.8 saniye varken, mücadelenin teknik komiseri ve hakemler tarafından hücum süresinin 14 saniyeye ayarlandığı yönünde yapılan itiraz sonrası maçın tekrarına karar verilmişti.
Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, Alman rakibini yenerek, kural hatası nedeniyle yaptığı itirazın sonucunu galibiyete çevirmeyi amaçlayacak.

Beko Basketbol Ligi’nin 10. haftasında oynayacağımız Erdemir maçı ise ileri bir tarihe ertelendi.