SPOR-PFDK’dan Beşiktaş’a 2 maç ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu bugün yaptığı toplantıda Bursaspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle Beşiktaş’a 2 resmi müsabakayı tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası verdi. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan PFDK Başkanı Av. M. Reşat Bostan imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 09.12.2010 tarih ve 41 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

1- BEŞİKTAŞ A.Ş.’nin, 05.12.2010 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. – BURSASPOR Spor Toto Süper Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKAYI TARAFSIZ SAHADA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş.’nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle takdiren 30.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş.’nin, flaş röportajlar sırasında kullanılacak röportaj panolarında lig isim sponsorunun ismini de içeren lig kompozit logosu bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırı hareket nedeniyle takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Cezaların birleştirilmesi suretiyle BEŞİKTAŞ A.Ş.’nin, toplam 35.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”

Kararın ardından Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Basın Sözcüsü ve Futbol Komitesi Üyesi Prof. Dr. Mete Düren şu açıklamayı yaptı:

“Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun aldığı cezaya saygılıyız ancak Tahkim Kurulu’na ceza ile ilgili gerekli başvurumuzu yapacağız.”