SPOR-Beşiktaş’tan spor açılımı

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında Tunceli’de 5 yeni spor okulu yapımı için hazırlıklara başladı. Futbol, basketbol, voleybol, hentbol ve atletizm branşlarında açılacak spor okullarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki yetenekli gençlerin Türk sporuna kazandırılması ile ilgili çalışmalar yapılacak.

Geçtiğimiz hafta Tunceli’de incelemelerde bulunan ve okullarının eğitim göstereceği alanları araştıran Spor Okulları Sorumlusu Nedim Sarsmaz ile Spor Okulları Genel Koordinatörü Ufuk Pak’ın raporları doğrultusunda harekete geçen Beşiktaş, kısa sürede yeni spor okullarını faaliyete sokuyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde gerçekleştirilen bu hamleyi Beşiktaş Başkan Yardımcısı ve İstişare Heyetlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üye Erdoğan Toprak, doğu bölgelerindeki yetenekli gençleri Türk sporuna kazandırmak istediklerini söyledi. Beşiktaş’ın Türkiye’nin en büyük sosyal kurumlarından birisi olduğunu vurgulayan Toprak, “Mardin, Şanlıurfa, Iğdır ve Diyarbakır gibi illerimizde açtığımız spor okullarımıza yenilerini eklemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Anadolu’da açtığımız okullarla bu bölgelerde yaşayan gençlerimize el uzatıp Beşiktaş’ın yol göstericiliğiyle Türk sporuna kazandırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Tunceli’nin yanı sıra Van ve Bingöl’de de spor okulları kurulması için çalışmalar yapıldığını ifade eden Toprak, Tunceli’deki gençlerin yetenek potansiyelinin çok fazla olduğunu belirterek, “Tunceli halkının misafirperverliğine ve spora olan yatkınlığına Beşiktaş camiası olarak üstümüze düşen en iyi şekilde cevap vereceğiz” dedi.

Spor Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın da projelere büyük destek verdiğini sözlerine ekleyen Toprak, “Sayın bakanımıza doğu bölgelerinde yaptığımız hamlelere yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Erdoğan Toprak ayrıca Tunceli’de açılacak spor okulu için ön çalışmalar yapan Spor Okulları Sorumlumuz Nedim Sarsmaz ve Spor Okulları Genel Koordinatörümüz Ufuk Pak’ın keşif ziyaretinde kendilerini yalnız bırakmayan Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen ile Dersim Spor Kulübü Başkanı Yaşar Kemal Moğultay ve İkinci Başkan Erdal Güntaş’a misafirperverliklerinden ötürü teşekkür etti.