SPOR-Zorlu maç bu akşam oynanacak

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi L Grubu 5. maçında bu akşam saat 20.00’da CSKA Sofya ile deplasmanda karşılaşacak. Vasil Levski Stadı’nda oynanacak olan karşılaşmada Norveç Futbol Federasyonu hakemleri görev yapacak. Orta hakem Tom Harald Hagen’in yardımcılıklarını Frank Andas ile Svein Inge Wiken üstlenecek. 4. hakem olarak Kristoffer Helgerud’un görev yapacağı maçın ilave yardımcı hakemleri ise Svein-Erik Edvartsen ve Dag Vidar Hafsas.

L Grubu’nda oynadığı 4 maçın 2’sinden galibiyetle ayrılan tBeşiktaş, 1 kez mağlup oldu ve 1 maçta da berabere kaldı.

Grupta Portekiz temsilcisi Porto, 10 puanla birinci sırada yer alıyor. Siyah-Beyazlılar, 7 puanla ikinci durumda bulunurken, Avusturya takımı Rapid Wien ile Bulgar ekibi CSKA Sofya 3’er puanla 3. ve 4. olarak sıralanıyor.

Beşiktaş, Sofya’da galip gelmesi durumunda L Grubu’nda bitime 1 maç kala 2. tura çıkmayı garantileyecek.

Grubun diğer maçında Rapid Wien’in, Porto karşısında berabere kalması veya yenilmesi durumunda Beşiktaş’ın turu geçmesi için beraberlik de yetecek. Aksi sonuçlarda ise turu geçen taraf son hafta maçlarıyla belirlenecek.

Grubun son haftasında Beşiktaş-Rapid Wien, Porto-CSKA Sofya maçları oynanacak.

UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda Siyah-Beyazlılar’ın elde ettiği sonuçlar şöyle:

Beşiktaş 1-0 CSKA Sofya
Rapid Wien 1-2 Beşiktaş
Beşiktaş 1-3 Porto
Porto 1-1 Beşiktaş

BULGAR RAKİPLERE KAYBETMEDİ

Beşiktaş, bugüne dek Avrupa kupalarında Bulgar ekiplerine yenilmedi.

Bulgar takımlarıyla yaptığı 5 karşılaşmanın 3’ünü kazanan Siyah-Beyazlılarımız, 2 karşılaşmada ise berabere kaldı.

Siyah-Beyazlılar, 2000-2001 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda eşleştiği Levski Sofya’yı İstanbul’da 1-0 yenip, Sofya’da 1-1 berabere kalarak turu geçti.

UEFA Kupası’nda 2006-2007 sezonunda 1. turda yarınki rakibi CSKA Sofya ile eşleşen Beşiktaş, Kleberson ve Gökhan Güleç’in golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Rövanşta 90 dakikalık süre 2-0 Bulgar ekibinin üstünlüğüyle sona erdiği için maç uzatmaya gitti. Uzatmada Nobre ve Bobo ile 2 gol bulan ”Kara Kartallar” sahadan 2-2 beraberlikle ayrılıp UEFA Kupası’nda gruplara kalmayı başardı.

”Kara Kartallar” son olarak da bu sezon L Grubu’nun ilk maçında İstanbul’da CSKA Sofya’yı Fabian Ernst’in son dakikalarda attığı golle 1-0 mağlup etti.