AKTÜEL-PTT kartları kredi kartı oluyor

PTT ile Denizbank arasında imzalanan anlaşma ile PTT kartları yılbaşından itibaren kredi kartı özelliği taşıyacak. Sirkeci PTT Başmüdürlüğü’nde düzenlenen imza töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, böyle faydalı bir işbirliği yaptığı için PTT ve Denizbank’ı tebrik etti.
PTT’nin Sirkeci Başmüdürlüğü’nde düzenlenen Denizbank-PTT kredi kartı işbirliği protokolü imza törenine; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanı sıra, PTT Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tural, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve konuklar katıldı.

İmza töreni öncesinde konuşan Bakan Yıldırım, PTT’nin mektup ve telgrafın öneminin azalması ile kan kaybettiğini ancak banka ve lojistik alanda ilerlediğini ifade etti.

PTT’nin Türkiye’de bankaların olmadığı alanlarda bile hizmet verdiğini belirten Bakan Yıldırım, “PTT Türkiye’nin her tarafından milyonlarca insanımıza hizmet veriyor. Böyle bir faydalı bir işbirliği gerçekleştirdiği için Denizbank’ı tebrik ediyorum. PTT eskiden sadece mektup dağıtırdı, telgraf gönderirdi; ama şimdi internetin gelişmesi bilişim alanındaki yeni teknolojilerden dolayı kan kaybediyor doğrusu. Bunun yerine geçecek iki tane önemli hizmet ilave etti. O da lojistik ve PTT Bank. 2004’ten beri PTT Bank faaliyette. Bin 357 tane noktada sadece PTT bank var. Bankalar yok. Bu da orada yaşayan insanlarımızın finansal işlemlerinde ne kadar hayatını kolaylaştırdığını açıklamaya bile lüzum yok.” diye konuştu.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ise, bu proje ile PTT müşterilerinin uluslararası kartlı ödeme sistemlerine taşınmış olacağına dikkat çekti.

Denizbank ve PTT’nin oldukça büyük bir ortak kart projesine imza attığının altını çizen Ateş, “Yaptığımız işbirliği ile PTT kartları artık tüm banka ATM’lerinde kullanılabilecek, aynı zamanda tüm bankaların kartlarının PTT ATM’lerinden yararlanabilmesini sağlayacağız. PTT Bank mevcut müşterilerine banka kartı, bonus özelliklerini de içeren kredi kartı proje bazlı ön ödemeli kart vereceğiz.” şeklinde konuştu.