AKTÜEL-Meteoroloji uyardı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yurt genelinde rüzgar, buzlanma, don ve sis uyarısında bulundu.
Yapılan son değerlendirmelere göre yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Muğla dışında Ege geneli, Balıkesir, Düzce, Bolu, Karabük, Çankırı, Eskişehir ile Ankara’nın kuzey ve batı çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde sis, Doğu Anadolu’nun kuzeyinde ise yer yer sisle birlikte hafif don olayı görülecek.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, Marmara’da kuvvetli (50-70 km/s), Kıyı Ege’de fırtına (60-80 km/s) şeklinde esecek. Rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerden Marmara’da kuvvetli (50-70 km/saat), kıyı Ege’de fırtına (60-80 Km/S) şeklinde esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde hafif don beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis görüleceğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerektiği bildirildi.

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esecek 20 derece.

Marmara: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra doğusu ile Balıkesir çevreleri hafif sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esecek.