AKTÜEL-Beşiktaş Belediyesi sanatseverleri buluşturmayı sürdürüyor

Beşiktaş Belediyesi, sanatseverleri yeni bir sergiyle buluşturdu. Ortaköy Kültür Merkezi’nde yer alan Ortaköy Sanat Galerisi, 29 Kasım – 11 Aralık 2010 tarihleri arasında “Kore’nin Antik Krallığı, Koguryo’nun Mezar Duvarlarındaki Resimleri Sergisi”ne ev sahipliği yapıyor. Sergi, Pazar hariç her gün 11.00 – 19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

SERGİ HAKKINDA

Milattan Önce 1. Yüzyılda kurulan Kore’nin antik krallığı Koguryo, Türkler’in ataları, Göktürk Kağanlığı ile güçlerini birleştirip Asya Kıtasına hükümettiler. Koguryo, antik Doğuasya’nın güçlü devleti olarak, görkemli ve çok sayıda kültürel mirasını geride bıraktı.

Özellikle, Koguryo’nun Duvar Resimli Mezarları; yüksek sanatsal değerlerinden ötürü, dünya kültür mirası olarak belirlenip, korunmaktadırlar. Bizler, kardeş ülke Türkiye’de gizemli ve harika Koguryo’nun Duvar Resimli Mezar dünyasını sergilemiş olmaktan, kıvanç duymaktayız.

Bu serginin; Göktürk Kağanlığı’nın antik kültürünün anlaşılmasında da, büyük faydası olacağını düşünmekteyiz. Dolaysıyla, bu sergiyi vesile kılarak, Kore’nin ve Türkiya’nin kültürel alış-verişlerinin daha canlı gerçekleşmesini dileriz.