AKTÜEL-Eserleri Çırağan’da sergileniyor

Ünlü ressam İsmail Acar yeni sergisini Çırağan Sarayı’nda açtı. Acar’ın özellikle photo-real tekniğiyle yaptığı resimler dikkat çekti. Serginin ilk gününde birçok eser alıcı bulurken, satılan eserlerin fiyatları 8 bin ile 15 bin lira arasında değişiyor. Osmanlı’yı çağrıştıran sembollerin hemen hepsini eserlerine konu yapan sanatçı bu kez yepyeni bir çalışma, “Üç İstanbul” isimli sergiyle sanatseverlerin karşısına çıkıyor. İslam sanatından Sultan portrelerine, Anadolu tanrılarından Osmanlı saraylarına uzanan geniş bir yelpazede birbirinden güzel eserler yaratan Acar ününü yurtdışında duyurmakla kalmadı, Türk kültürünün tanıtımında da önemli rol oynadı.

Eserleri Fransa’dan Japonya’ya birçok müzede sergilenen, koleksiyonlarda yer alan Acar, “Eklektik” ve “Doğu’nun İkonları” sergileriyle daha önce Çırağan’a konuk olmuştu.

“Üç İstanbul” temalı bu sergisi ise Doğu Roma, Osmanlı, Cumhuriyet ve 2023’e Geleceğe Mesajlar adı altında üçlemelerden oluşuyor. “Kentler yaşayan organizmalar gibidir, onları var eden kavramlar geçmişleridir”, diyen sanatçının 50 eserinden oluşan, 1 Aralık’ta başlayan sergi, Saray’ın giriş katında 4 Ocak 2011’e kadar günün her saati ücretsiz olarak gezilebilir.

Galerinin her sergi ile birlikte düzenlediği Çırağan Sohbetleri’nin 7 Aralık günkü konukları ise Abdullah Uçman ve Sema Uğurcan olacak. Saat 19:00’da Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek etkinlikte serginin konusu İstanbul ile özdeşleşen isimlerden biri, Ahmet Hamdi Tanpınar anılacak.