SPOR-Asvel Basket:88 – Beşiktaş Cola Turka:85

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, Eurocup B Grubu 3. maçında Asvel Basket’e deplasmanda 88-85 mağlup oldu. Fransa’da oynanan karşılaşmaya Siyah-Beyazlılar Allen Iverson, Cevher Özer, Ignerski, Likholitov ve Chatman ilk 5’i ile çıktı. İlk basketi Iverson’un asistinde Ignerski ile bulan Beşiktaş Cola Turka, Asvel’in hızlı hücumlarla bulduğu basketlere engel olamadı. İlk çeyrekte tempolu bir oyun oynandı. İlk 5 dakikalık bölüm 13-13 eşitlikle tamamlandı. İki takımın da savunmada sıkıntı yaşadığı periyotta siyah-beyazlılar 7 top kaybı yaptı. Beşiktaş cola Turka, ilk çeyreği Serhat Çetin’in son saniye basketi ile 26-27 üstünlükle tamamladı.

Ev sahibi ekip ikinci periyoda basketle başladı. Her iki takım da hücumda istediği basketleri bulamadı. Periyodun ilk 3 dakikalık bölümü 34-29 Asvel Basket üstünlüğü ile geçilirken, çeyreğin bitimine 4 dakika 24 saniye kala Allen Iverson yeniden oyuna girdi. Iverson’un asistinde Cevher Özer’in 3 sayılık basketiyle Beşiktaş Cola Turka 34-35’lik skorla yeniden öne geçti. Likholitov’un basketinden sonra top çalan Bekir Yarangüme’nin basketi sonrasında Beşiktaş Cola Turka 34-39’luk skorla farkı 5’e yükseltti. Savunmada gayretli olan Beşiktaş, soyunma odasına 40-46 üstünlükle gitti. 11 sayı ile Ignerski ilk devrede en skorer oyuncu oldu.

Likholitov’un top kaybını iyi değerlendiren Fransız temsilcisinin basketiyle üçüncü periyot başladı. 3. çeyrekte ilk sayılarını Chatman ile bulan siyah-beyazlılar, Ignerski’nin smaçı ile farkı 8 sayıya çıkarttı (43-51). Asvel Basket’in tempoyu artırma çabasını üst üste basketlerle cezalandıran Beşiktaş, Iverson’un basketiyle maçta o ana kadarki en farklı skoru buldu (45-55). Bir ara farkı 11 sayıya çıkartan Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, son dakikalarda ise rakibinin farkı azaltmasına engel olamadı. Son saniyelerde üst üste basketler bulan takım, 3. periyodu 56-64 üstünlükle tamamladı.

Fransız takımı dördüncü periyoda üst üste basketlerle başlayınca bir anda farkı 1 sayıya kadar indirdi (63-64). Son periyotta ilk sayılarını Ignerski’nin faul atışlarından kazanan siyah-beyazlılar, maçın bitimine 6,5 dakika kala üstünlüğünü 67-66’lık skorla rakibine kaptırdı. Asvel Basket, öne geçtikten sonra üstünlüğü elinden bırakmadı. Son dakikaları oldukça heyecanlı geçen mücadelede Asvel Basket, siyah-beyazlıların tüm çabalarına karşın maçtan 88-85 galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmada Ignerski 22, Likholitov 19, Chatman 13, Ogilvy 9, Cevher 5, Serhat 5, Iverson 4, Cüneyt 3, Mustafa Abi 3 ve Bekir de 2 sayı kaydetti.