AKTÜEL-Vali istedi Beşiktaş okul açıyor

Beşiktaş Futbol Kulübü, Tunceli’ye çocuklara hitap edecek futbol, atletizm, basketbol ve jimnastik eğitimi veren spor okulu açacak. Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen bir süre önce, Beşiktaş Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve Genel Sekreter Fahrettin Curoğlu’nu ziyaret ederek, “Tunceli’de spora yatkın iyi bir genç potansiyeli var. Bu gençlere yol gösterilmesi halinde bölgemizden çok başarılı sporcuların çıkabilecek. Anadolu illeri ve kulüplerinin her zaman Beşiktaş Jimnastik Kulübü gibi öncü ve büyük kulüplerimizin bilgi birikimlerine ihtiyacı var. Bu bilgi ve birikimlerden yararlanmak için yardım bekliyoruz” demişti. Beşiktaş Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve Genel Sekreter Fahrettin Curoğlu’ndan aldığı yardım sözü üzerine bugün Tunceli’ye gelen Beşiktaş Yönetim Kurulu üyesi Nedim Sarsmaz ve Beşiktaş Altyapı Sorumlusu Ufuk Pak, Valiliği ziyaret ettiler. Burada Vali Vekili Oğuz Alp Çağlar ile bir görüşme yapan yöneticiler ardından Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne geçerek Atatürk Kapalı Spor Salonu ve Atatürk Stadyumu’nda incelemelerde bulundular.

Konuyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklamada bulunan Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Sarsmaz, “Tunceli halkını istediği alanda spor yapma ve spora teşvik etmek amacıyla, futbol, atletizm, basketbol ve jimnastik konusunda burada neler yapabiliriz, öncelikle bunun tespitini yapıyoruz. Sonuçları Yönetim Kurulu’na sunacaklarını ve önümüzdeki yazdan önce kesin olarak burada spor okullarını açmış olacaklarını da vurgulayan Sarsmaz, “Biliyorsunuz spor, kardeşliğin özüdür. Sporla din, dil, ırk ayrılıklarının ortadan kalkacağına inanıyoruz. Spor insanları kaynaştıran en büyük çimentodur. Spor bizleri birleştirecek biz de bu amaçla ne kadar katkıda bulunabilirsek çok mutlu olacağız. Beşiktaş Kulübü’nün amacı da budur; Türk halkına bilimsel olarak spor yaptırmak” dedi.

Sarsmaz ve Pak, Tunceli Çarşı Grubu’nun, Dersimspor’u destekleyen pankartı önünde poz verdiler. Nedim Sarsmaz, Beşiktaşlının ruhunda da asilik bulunduğunu ancak diğerine ‘Senden değilim’ dendiği zaman onu ötekileştirmediğini belirterek, “Ama Galatasaraylı ve Fenrbahçeli de ötekileştirme var” diye konuştu. Sarsmaz daha sonra Beşiktaş Kulübü’nün kuruluş hikâyesini anlattı.