SPOR-Müfit Arın’dan gurbetçilere çağrı

Beşiktaş Hentbol takımının deneyimli antrenörü Müfit Arın, EHF Kupası 4. turundaki rakipleri TBV Lemgo’yu ve Beşiktaş’ın tur şansını değerlendirdi. Geçtiğimiz yıl EHF Kupası’nı kazanan TBV Lemgo’nun Lemgo’nun geçen yılki performansının uzağında olduğunu belirten Arın, “İyi bir takımımız var. Rakibimiz bu sene eski günlerini özlese de güçlü bir ekip ve belirli bir ekolün temsilcisi Öncelikle Türkiye’ye böylesine önemli bir takımı getireceğimiz için mutluyuz” diye konuştu.

İki takımın da tur şanslarını eşit olarak gördüğünü belirten tecrübeli antrenör, “Şubat ayına kadar sakat oyuncularımız da aramıza katılmış olacak. Onların da katkısıyla elimizden gelen her şeyi yaparak tur atlamak istiyoruz. Rakibimizle tüm direncimizi ve arzumuzu ortaya koyarak oynayacağız. Takımımızı bu maça iyi motive edersek şu an için olumsuz görünen şartları lehimize çevirebiliriz” dedi.

Rakibin çok sayıda gurbetçi vatandaşın yaşadığı Almanya’nın takımı olmasının da bir avantaj olduğunu ifade eden Müfit Arın, “İlk maçımızı deplasmanda oynayacağız. Orada yaşayan Türk vatandaşlarından, Beşiktaş taraftarlarından bu karşılaşmaya özel ilgi göstermelerini ve bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Taraftar desteğinin oyuncu motivasyonu üzerinde çok ciddi bir etkisi var. Öncelikli amacımız bu birlikteliği sağlayarak Almanya’dan avantajlı bir sonuç alarak İstanbul’a dönmek” şeklinde konuştu.