SPOR-Guti o işareti anlattı

Beşiktaş’ın İspanyol yıldız Guti Hernandez, derbi maçtan sonra yaptığı sevinç gösterisi ile ilgili açıklamada bulundu. Guti, “O hareket, işaret dilinde ‘n’ harfi demek. ‘N’de benim kız arkadaşım Noella’nın isminin baş harfi. Onunla birlikte olmaktan çok gurur duyuyorum. Çünkü bana bu zamanlarda yardımcı olan bir insan. O nedenle isminin baş harfini golden sonra gösterdim” dedi. Galatasaray karşısında çok iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirten Guti, bundan sonra galibiyetlerin devam edeceğini söyledi.

Puan cetvelinde şu anda 5. durumda olmaktan kendilerinin de mutlu olmadığını dile getiren Guti, “Kaybettiğimiz puanları bizden daha zayıf rakiplere karşı kaybettik. Bu bize sıkıntı verdi. Bunların önüne geçmemiz, bunların önlemini almamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar sakatlıklar nedeniyle bir türlü tam takım olarak çalışamadıklarını hatırlatan Guti Hernandez, “Özellikle son zamanlarda takımımızda ilk 11’de oynayan 4-5 oyuncu sakatlıklar geçirdi. Bu biraz düzenimizin bozulmasına neden oldu. Ancak yavaş yavaş toparlıyoruz. Özellikle dün aldığımız galibiyetle iyi bir adım attığımızı düşünüyorum” dedi.

Türkiye’de çok mutlu olduğunu anlatan İspanyol futbolcu, ”İyi ki buraya gelmişim. Beni buraya getirenlere teşekkür ediyorum. Herkes benim yanımda ve devamlı bana destek veriyor. Burada kendimi küçük bir çocuk gibi hissediyorum, herkes benimle ilgileniyor ve burada olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

Teknik Direktör Bernd Schuster’in Türkiye’de bazı takımların 1960’lı yılların futbolunu oynadığını söylediğinin hatırlatılması üzerine Guti, ”Türkiye ligi çok önemli bir lig. Ancak büyük liglerle karşılaştırdığınız zaman ufaktan da olsa mentalitenin değişmesi ve biraz daha futbol oynamaya yönelik olması gerekiyor. Bu mentalite değişirse Türkiye ligi daha iyi yerlere gelir” dedi.

İspanya Ligi’nde bu akşam oynanacak Barcelona-Real Madrid maçı hakkında da yorum yapan Guti, ”Madridli’yim, bugün de Real Madrid’in kazanmasını istiyorum. Real Madrid için bu maç çok önemli ve kazanmasını diliyorum” dedi.

”Bu maçta forma giymek ister miydin?” sorusuna Guti, ”Şu anda burada çok mutluyum. En büyük mutluluğum dünkü maçı kazanmak oldu” şeklinde konuştu.

Almanya’nın Schalke takımına transfer olan eski takım arkadaşı Raul ile ilgili bir soru üzerine Guti, ”Raul’u çok özlüyorum. Uzun yıllar beraber oynadık. İkimiz de farklı ülkelerdeyiz. Kendisine karşı büyük özlem duyuyorum” dedi.

Raul’un Almanya’da çok mutlu olduğunu anlatan Guti, ”Ben yakın arkadaşı olarak onun burada oynamasını çok isterim. Tekrar böyle bir şans olursa, bu beni mutlu eder” ifadelerini kullandı.

Guti, Real Madrid’de forma giyen Türk asıllı futbolcu Mesut Özil’e de övgüler yağdırdı.

Mesut’un çok iyi bir futbolcu olduğunu belirten Guti, ”Dünya Kupası’nda çok iyi maçlar çıkardı. Real Madrid için çok iyi bir transfer. Bu sene iyi devam etmesini ve tüm kupaları kazanmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.