AKTÜEL- YÖK yenileniyor mu?

YÖK sil baştan mı işte sorusunu başkanı cevapladı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK’ün yeni yapısının seçimden sonra yeni anayasa değişikliği ile birlikte ortaya çıkacağını söyledi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Hacettepe Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Emuni Üniversitesi’nin 3. Genel Kurul toplantısından ayrılışında basın mensuplarının, YÖK’ün yapısal değişikliğine ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Çok uzun zamandan beri YÖK’te bazı değişiklikler yapmak için uğraştıklarını belirten Özcan, ÖSYM ile ilgili değişikliklik yapıldığı zaman YÖK sistemi ile ilgili değişiklikleri de düşünmeye başladıklarını söyledi. O zamanlar en çok düşündükleri değişikliğin, en çok aksayan hususların düzeltilmesi olduğunu belirten Özcan, “Hükümetimiz seçimleri takiben yeni bir anayasa yapılacağını ilan ettikten sonra biz de daha bütüncül bir yaklaşımın doğru olacağını düşündük. YÖK’te bir komisyon kurduk. Şimdilik bir arkadaşımızı bu iş için görevlendirdik. O arkadaşımız komisyon üyelerini belirleyecek ve yakın bir zamanda bizim daha önce yaptığımız çalışmaları da göz önüne alarak yeni bir çalışma yapacaklar. Onu web sayfamızda ilan edeceğiz ve üniversitelerimize yollayacağız. Tatminkar bir değişiklik elde ettikten sonra hükümete sunacağız. Bu arada ismi de değişebilir, logosu da değişebilir. O hususlara, kurulacak olan komisyon karar verecek” diye konuştu.