AKTÜEL-Belgesel izleyicileriyle buluşuyor

Sanatın her alanına destek olmayı temel amaçlarından biri olarak gören Beşiktaş Belediyesi’nin Şubat 2010’da başlattığı “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği, Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin desteğiyle ikinci sezonuna girdi. “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinlikleri 24 Kasım 2010 Çarşamba günü “Malegaon’un Süpermeni” belgeseliyle devam ediyor.

Belgeseller geçen sezon olduğu gibi bu sezon da her çarşamba saat 19:00’da Levent Kültür Merkezi’nde gösterilecek. Gösterimlerin ardından belgeselin yönetmeni ve bir gazetecinin katılacağı söyleşi bölümünde belgeselin işlediği konu tartışılacak.

“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinlikleri 24 Kasım 2010 Çarşamba günü “Malegaon’un Süpermeni” belgeseliyle devam ediyor. Belgeselden sonra yapılacak söyleşi bölümünün konuğu Melis Behlil. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da katılacağı gösterime siz değerli basın mensuplarını da aramızda görmek belgesel sinemaseverleri onurlandıracaktır.

“Malegaon’un Süpermeni-Supermen of Malegaon”
Yönetmen: Faiza Ahmad Khan
Konuk: Melis Behlil
Tarih: 24 Kasım 2010, Çarşamba
Saat: 19:00
Yer: Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu
Levent Mahallesi, Çalıkuşu Sokak, No: 1 Beşiktaş

Ayrıntılı Bilgi İçin:
Görkem Kızılkayak-Beşiktaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Telefon: 0212 319 42 42 / 4076
E-posta: gorkemkizilkayak@besiktas.bel.tr

Belgesel hakkında
Bombay’dan 100 mil kadar uzakta bulunan tekstil bölgesi Malegaon’da, yönetmen Nasir, ev yapımı muzip filmleriyle yöre halkını çok heyecanlandırıyor. Nasir, çalışkan aktörleri, yazarları ve ekibi ile birlikte Supermen of Malegaon’u çekmeye karar verir. Çektikleri film, şehri kurtarmak için nehre atlayan bir kahramanın hikâyesini anlatıyor. Belgesel film yönetmeni Faiza Ahmad Khan ise bu süreci takip ediyor. Malegaon’un Süpermeni, izleyiciye sinemanın ve film yapım sürecinin zevkini ve heyecanını yeniden hatırlatacak.