SPOR: Ömer Güvenç ile puan kayıpları üzerine söyleşi

Akşam Gazetesi Yazarı ve Lig Tv’den Ömer Güvenç bu haftaki Radyo Beşiktaş konuğumuz idi. Güvenç, Program yapımcısı ve sunucusu Didem Tual’la Beşiktaş’taki son durumu değerlenderdi. Ardı ardına alınan mağlubiyetler hakkında bilgi verdi. Programın canlı yayınını kaçıranlar www.besiktas.com.tr adresinden yayının tekrarını izleyebilirler.
Güvenç konu hakında özetle şunları söyledi: “Erken başlamanın önce bir avantajı sonra bir dezavantajının olacağını herkes biliyordu. Nitekim de öyle oldu. Schuster bunu daha önce söylemiş şimdi Beşiktaş’ın üç maçta 9 puan vermesi gerçekten ‘Şampiyon olacağım’ diyen bir takım için çok fazla puan kaybı. Ama Beşiktaşlıları puan kaybından çok Beşiktaş’ın oynadığı kötü futbol endişelendiriyor. Ama önümüzde çok haftalar var.. Klasik ama şu anda bu sistemde sıralama kesinlikle değişecektir. Ama dediğim gibi Beşiktaş’ı puan kayıplarından çok kötü futbolu endişelendiriyor. Evet, Schuster Beşiktaş’a bir oyun sistemi yerleştirmek istiyor. o işte çizgi defans gördüğümüz kadarıyla Beşiktaş kazandığı maçlarda dahi bu çizgi defansı başaramadı yani oynayamadı. Gerektiği gibi oynayamadı. 4-1 kazandığı Karabük maçında bile Beşiktaş kalecisi ilk yarıda rakip forvetle 4 kez karşı karşıya kaldı. o zaman da dediğim gibi Beşiktaş kalecileri iyi oynuyordu kurtarıyorlardı. Beşiktaş kalecileri iyi kaleciler, üçü de bana göre iyi kaleci ama her zaman iyi oynayamazlar. Nitekim kötü oynadıklarında da rakiple karşı karşıya kaldıkları için en azından 4 pozisyon gidiyorsa birini gole çevirir. Schuster’in bu sistemden acilen vazgeçmesi gerekir diye düşünüyorum. Oyun sistemini değiştirmesi lazım çizgi defanstan vazgeçmeli bunu ben görüyorum. Tribündeki manav görüyor televizyon başındaki kasap görüyor. Schuster’in de görmesi lazım. Hayır Schuster diyorsaki ben bu oyun sistemini değiştireyeceğim ısrarla diye bana göre yanlış yapmış olur. Beşiktaş bu oyun sisteminde başarılı olamıyor takım kazandığı maçlarda dahi rakibe en az 4 gol pozisyonu veriyor. Bu sistemden vazgeçmeli diye düşünüyorum. Sakatlar, yani bir iki sakat önemli mi deniliyor. Ama evet önemli. Bunların ismi Guti, Querasma olursa önemli oluyor.
Bence kaleciler çok formsuz değil, Beşiktaş takım halinde defansı iyi yapamıyor. Bir kaleci 4 tane karşı karşıya kalırsa bir tanesini yer. Evet hatalı goller de yiyorlar. doğrudur ama Beşiktaş defansı takım defansını iyi yaparsa kalecilere az iş düşer, az iş düştüğünde de gerekeni yaparlar. O zaman kaleciler de düzelecektir. Takım savunması nasıl düzelebilir; söyleyeyim; iki defansın önünde oynayan açıkların Beşiktaş defansına yardım etmesi gerekiyor. Göbekte oynayan bir oyuncunun da biraz daha sarkık oynaması gerekiyor. “ (08/11/2010)