AKTÜEL-Genel Seçim 12 Haziran 2011’de

Başbakan Erdoğan İl Başkanları Toplantısında genel seçim tarihini açıkladı. Erdoğan, “Genel seçimlerin ne zaman yapılacağı konusunda ciddi değerlendirmeler yaptık ve partimizin içinde MYK’da şu anda oluşan hava 12 Haziran’da yapılması noktasında bir görüş birliği var. O tarihin her açıdan uygun olduğu, zira okulların tatile gireceği ve son imtihanların yapılacağı bir ay olması nedeniyle, temmuz olursa tatilin başlamış olmasından dolayı tekrar illere dönüşün sıkıntı yaratacağı düşünülerek, böyle bir kanaate varıldı” dedi.

Seçime 7 aylık bir dönem kaldı. Artık kendi hazırlıklarımızın startını verdik. Teşkilatımız bu yönde hazırlıklarına başladı. Bu konuda en küçük bir rehavet, gönülsüzlük önce partimize sonra da milletimize haksızlık olur. Biz farklı bir partiyiz. Biz makamların değil, hizmetin, hırsların öne çıktığı değil, ben’in değil biz’in öne çıkarıldığı, milletin çıkarlarının gözetildiği bir partisiyiz.

Muhalefetin tahrik diline gelmeyecek, bu tuzağına asla düşmeyeceğiz. Milletin üslup noktasında da bizim farkımızı görüyor biliyor ve yaşıyor. Hatalarımız eksiklerimiz olabilir doğrudur. Fakat bunu minimize etmenin gayreti içindeyiz.

Genel seçimlerde biz farkımızı açıkça ortaya koymalıyız. İşte onun için 7 ay boyunca halkın diliyle konuşacak, sözümüzle özümüzle içimizle dışımızla aynı olduğumuzu birkez daha göstereceğiz. Biz yaptıklarımızı da anlatacağız, yapacaklarımızı da anlatacağız. Siyaset laf üretme makamı, mesleği değildir. Siyaset bir icra makamıdır. Bir icraata yönelik, dertlilerin bir araya geldiği anlayıştır.