AKTÜEL-Yeni CHP yeni yönetim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Sekreter Önder Sav’ın tepki gösterdiği “Yeni CHP” ifadesine açıklık getirerek “Yeni CHP’den kastımız, CHP’nin yeni yönetimidir. Bu yönetim halktan yana yönetimdir. Korkulara karşı gelen bir yönetimdir. Özgürlüğü getiren bir yönetimiz biz” dedi. Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen CHP’nin eksenini kaydırdığı suçlamasına da yanıt vererek “CHP’nin ekseni, yolu bellidir. Laik, demokratik, sosyal hukuk devleti ve çağdaş uygarlıktır. CHP’nin yeri halkın bağrıdır, halkın kucağıdır” diye konuştu.

CHP Genel Merkezi önüne sabahın erken saatlerinden itibaren toplanan partililer, Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Genel Merkez’de bulunan konferans salonuna alındı. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından Kılıçdaroğlu, buradaki partililere seslendi. CHP’nin devrimcilerin partisi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “CHP’nin ekseni, yolu bellidir. Laik, demokratik, sosyal hukuk devleti ve çağdaş uygarlıktır. CHP’nin yeri halkın bağrıdır, halkın kucağıdır. Halkla beraber yürüyeceğiz, esnaftır, çiftçidir, işçidir, köylüdür, sanayicidir, zanaatkardır, toplumun her kesimidir. Çöpten kağıt toplayan yurttaşımız da bizim başımızın üstünde, fabrika açıp binlerce kişi çalıştıran sanayici de bizim başımızın üstünde” diye konuştu.

Toplumun her alanında Türkiye’nin her yerinde CHP’yi, halktan yana politikalarını anlatacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “AKP’nin bir kabus gibi indiği Türkiye’de CHP’nin aydınlığını anlatacağız” dedi.