SPOR-Kurayla ilgili ilk değerlendirmeler

Ziraat Türkiye Kupası kura çekimine Beşiktaş’ı temsilen katılan Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, Mersin İdman Yurdu maçının İstanbul’da oynanmasının avantaj olduğunu belirtti.“İyi bir kura çektik” diye sözlerine başlayan Ertunç Soğancıoğlu, takımın çok yoğun bir maç programı olduğunu belirterek, “Ligde ve Avrupa’da üst üstemaçlar oynuyoruz. O yüzden İstanbul’da oynamak bizim için önemli bir avantaj” diye konuştu. Soğancıoğlu ayrıca Mersin İdman Yurdu ile yıllar sonra karşılaşacak olmamızın da sevindirici olduğunu belirtti.

Ertunç Soğancıoğlu, bu yıl hem ligde hem de kupada şampiyonluk yaşamak istediklerini söyledi. Soğancıoğlu, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar’ın iyi bir Beşiktaşlı olduğunu hatırlatarak, “Can Bey, kulübümüzde yönetim kurulu üyeliği de yapmıştı. Geçen yıl kendisine ‘Kupayı senin elinden alacağız’ diye takılıyorduk ancak olmadı. Umarım bu yıl hep beraber o sevinci yaşarız” diye konuştu.

Ligde kazanılan şampiyonlukların manevi hazdan öteye geçtiğini de ifade eden Ertunç Soğancıoğlu, “Kazanılan şampiyonlukların çok büyük maddi getirileri var. Şampiyon olan takım federasyondan, yayıncı kuruluştan ve Şampiyonlar Ligi’nden büyük bir gelir elde ediyor. Bu da takımlarımızın seviyesini yükseltiyor ve Avrupa’da daha güçlü takımlar haline geliyorsunuz” dedi.

Son olarak bu akşam Rapid Wien ile deplasmanda oynayacağımız UEFA Avrupa Ligi L Grubu ikinci karşılaşmasına da değinen Soğancıoğlu, “UEFA Avrupa Ligi’ne iyi bir başlangıç yaptık. Bu akşam zor bir maç olacak ancak deplasmanda kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.