SPOR-Avrupa’da 144. Randevu

Beşiktaş, yarın (30 Eylül) UEFA Avrupa Ligi L Grubu 2. maçında Rapid Wien’e konuk olacak. Siyah-Beyazlılar, bu maçla birlikte Avrupa’daki 144. karşılaşmasına çıkacak. İstanbul’da Bulgaristan’ın CSKA Sofya takımını 1-0 yenerek grup maçlarına 3 puanla başlayan siyah-beyazlılar, yarın da galip gelerek gruptaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. Beşiktaş Avusturya’nın Rapid Wien takımı ile yarın akşam Türkiye saati ile 20.00’de Viyana’nın Ernst Happel Stadı’nda karşı karşıya gelecek.

Hakem Kulbakov

Mücadeleyi Belarus Futbol Federasyonu’ndan Alexey Kulbakov yönetecek. Kulbakov’un yardımcılıklarını Dzmitry Zhuk ve Stanislau Savitski yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Siarhei Tsynkevich ve Vital Sevastsyanik’in yapacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Nikita Pyreev olacak.

Rapid Wien İlk Maçı Kaybetti

Rakip takım Rapid Wien, (L) Grubu’nda oynadığı ilk maçta deplasmanda Portekiz’in Porto takımına 3-0 mağlup oldu. Bu arada, grubun diğer maçında CSKA Sofya ile Porto, yarın Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da karşılaşacak.

Avrupa’daki 144. Randevu

Beşiktaş, Rapid Wien maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 144. karşılaşmasına çıkacak. Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 143 maçtan 50’sini kazanıp, 29’unda berabere kalırken, 64 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında bugüne dek rakip fileleri toplam 174 kez havalandıran ”Kara Kartallar”, kalesinde ise 208 gol gördü. Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye’yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası’nda temsil etti. Beşiktaşın, Avrupa kupalarında hükmen galibiyetleri de bulunuyor. Siyah-beyazlılar, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda 1958-1959 sezonunda Yunanistan’ın Olympiakos, 1986-1987 sezonunda da Kıbrıs Rum Kesimi’nin APOEL takımlarının sahaya çıkmamaları üzerine hükmen galip ilan edilerek, tur atlamıştı.