AKTÜEL-Avcı Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. “Haliç’te Yaşayan Simonlar” isimli kitabıyla dikkatleri üzerine çeken eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı için “Devrimci Karargah Örgütü” soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkartıldı. Ankara’daki evinde gözaltına alınan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, saat 14.20 sıralarında uçakla İstanbul’a getirildi. Uçağın altına yanaştırılan bir polis aracına bindirilen Avcı, ifade vermek üzere Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne götürüldü.

Öte yandan, Avcı’nın görev yaptığı Eskişehir’deki makam odası ve evinde de arama yapıldığı öğrenildi. İstanbul’da “Devrimci Karagah” örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişiden 13’ü tutuklanmıştı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak, “İşlem adliyenin yürüttüğü, yargının yürüttüğü bir işlemdir. İstanbul Adliyesi bu konularda herhalde ifadesine başvuracaktır” dedi.

Bakan Atalay, AK Parti Genel Merkezi’nden çıkışında basın mensuplarının Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın gözaltına alınmasıyla ilgili sorularını cevaplandırdı. Avcı’nın gözaltına alınmasının adli bir işlem olduğu için yorum yapmak istemediğini belirten Atalay, “Şu andaki işlem adliyenin yürüttüğü, yargının yürüttüğü bir işlemdir. Biliyorsunuz son günlerde İstanbul’da tutuklamalar olmuştu. Orada da sözü edilen arkadaşın ismi geçmişti. İstanbul Adliyesi bu konularda onun herhalde ifadesine başvuracaktır” dedi.