AKTÜEL-Yazdığı kitap ardından Genelkurmay’a çağrıldı

Yazdığı kitabın ardından merkeze çekilen Hanefi Avcı Genelkurmay Başkanlığı’na davet edildi. Genelkurmay Başkanlığı, kamuoyunda büyük tartışma yaratan “Haliç’te Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat” kitabının yazarı eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’ya bilgisine başvurmak için davette bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu’nun imzasıyla gönderilen davetin, kitapta yer alan bazı noktaların aydınlatılması için yapıldığı öğrenildi. Ankara’nın dışında ve izinde olduğunu belirten Hanefi Avcı, “Daireye bazı davetiyeler geldiğini öğrendim. Ama ben bunları görmedim. Beni arayanlar oldu. Çarşamba günü Ankara’ya döndüğümde davetiyelerin kimlerden geldiğini göreceğim” dedi.

İFADE TALİMATLA
Öte yandan Hanefi Avcı, Devrimci Karargâh Örgütü soruşturması kapsamında talimatla ifade vermek için Ankara Savcılığı’na çağrıldı. Devrimci Karargâh Örgütü üyesi olmak suçundan gözaltına alınan Necdet Kılıç ile telefon görüşmeleri saptanan Hanefi Avcı’ya sorulacak soruları ise İstanbul Cumhuriyet Savcıları hazırlayıp Ankara Savcılığı’na gönderdi.