AKTÜEL-Başbakan Erdoğan’dan Tansel Çölaşan’a çok sert sözler

“Bu zihniyet bölücü bir zihniyettir”
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Tansel Çölaşan’ın Hatay’da düzenlenen ”Türkiye Nereye Gidiyor” konulu konferansta söylediği ”Anayasa referandumunda evet oyu kullananlar gaflet, dalalet ve ihanet içinde” sözlerine çok sert yanıt verdi. Erdoğan, “Bu zihniyet bölücü ve rantiyeci bir zihniyettir” dedi. İşte Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

“Halk oylaması sonucunda değişim iradesi ve demokrasi kazanmıştır. Yaşanan sürecin en başından itibaren hatırlanması önemli. Yeni bir Anayasa yapılması, 12 Eylül 1980 ürünü olan Anayasa’nın değiştirilmesi hususunda toplumda bir mutabakat vardı. Biz AK Parti adına bu adım için kapı kapı dolaştık. Bu adımlarımız kimi zaman komşularımız, kimi zaman vesayetçiler tarafından engellendi.

2008 yılında bir taslak üzerinde mutakabat aradık. Sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve uzmanların görüşü alınarak hazırlandı. Ancak bu çabalarımız da sonuçsuz kaldı, süreç sonuçlandırılamadı. Taslağa bakmadan kesin hükümler verdi ama biz vazgeçmedik. Milletin vekilleri olarak biz üzerimize düşeni yapar son kararı milletimize bırakırız dedik. Keşke muhalefet partileri de Anayasa için konuşsalardı ve müzakere etselerdi. Ama onlar farklı, garip şeyler konuştular. Zaman geldi hakaret ettiler. Biz ise ya sabır çektik fakat milletin sağ duyusuna ve basiretine inandık. Vekillerle geceli gündüzlü çalıştık, her türlü saldırıya rağmen 26 maddeden oluşan değişikliği yasalaştırdık.

12 Eylül’de kazanan AK Parti olmadı. Kazanan 73 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmuştur. 12 Eylül’de kazanan sadece evet diyenler değil, onlarla birlikte hayır diyenler de kazanmıştır. Evet diyenler gaflet, dalalet ve ihanet içindedir diyenler oldu. Bu zihniyet ayımcıdır, bölücüdür. Bu zihniyet rantiye zihniyetidir ama böyle baktıkça hep kaybedeceklerdir.”