AKTÜEL-Okullar açıldı böyle oldu

Okulların açılmasının ardından başlayan metrobüslerin ücretsiz seferlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Metrobüsleri vatandaşlar tıka-basa doldurdu. Ücretsiz uygulamanın saat 06.00 ile 13.00 arasında yapılacağı belirtildi. Duraklarda bekleyen bazı vatadaşlar ücretsiz metrobüs seferlerinden memnun olduklarını söyledi. Dolu gelen metrobüsler durakları transit geçti.

Yaşanan yoğunluk yüzünden yaklaşık 50 metrobüs Çağlayan ile Zincirlikuyu arasında birikti. Metrobüsler art arda dizilince çok uzun bir kuyruk oluştu. Uzun süre beklemekten sıkılan yolcular, özellikle Mecidiyeköy’de, çareyi inerek yürümekte buldu. Birçok yolcu da üst geçitlerden cep telefonları ile metrobüs hattındaki uzun araç kuyruğunu görüntüledi. Bugün İstanbul’da yaklaşık 3 milyon öğrencinin dersbaşı yapması üzerine trafiğe 13 bin okul servisi de çıktı. Sabah saatlerinde yoğun olan İstanbul trafiği okul servislerininde katılmasından sonra durma noktasına geldi. Vatandaşlar yoğunluk nedeniyle otoyolların yan yolları kullanmak zorunda kaldı. Yoğun sis nedeniyle gemi trafiğine kapanan İstanbul Boğazı trafiğe açıldı.

Saat 05.12’den itibaren oluşan yoğun sis nedeniyle boğazda görüş mesafesi düşmesi üzerine gemi ulaşımına kapanan boğaz trafiği hava şartlarının normale dönmesinin ardından açıldı.

İDO’nun şehir vapur hattı seferleri de tekrar hizmet vermeye başladı.