SPOR-Zemin unutuldu mu?

Siyah beyazlı kulübün, onbinlerce lira harcayarak zeminini düzeltmeye çalıştığı statta, 25 Eylül’de Beşiktaş-MP Antalyaspor, 27 Eylül’de de Kasımpaşa-Fenerbahçe maçları oynanacak. Mayıs ayından bu yana konserler, resmi bayram gösterileri, üniversite mezuniyet törenleri, milli takım antrenmanları ve oynanan maçlar nedeniyle zemini bozulan BJK İnönü Stadı, 25 ve 27 Eylül tarihlerinde iki karşılaşmaya daha sahne olacak.

Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, Futbol Federasyonu, dün açıkladığı Spor Toto Süper Lig’in 6. hafta maçlarından ikisinin BJK İnönü Stadı’nda yapılacağını duyurdu. Beşiktaş yönetiminin zeminini düzeltmek için onbinlerce lira harcamak zorunda kaldığı stat, 25 Eylül Cumartesi günü Beşiktaş-Medical Park Antalyaspor ve 27 Eylül’deki Kasımpaşa-Fenerbahçe maçlarına ev sahipliği yapacak. Bilindiği üzere Kasımpaşa Kulübü, sahasının bakımda onarımda olması nedeniyle evinde oynayacağı maçları BJK İnönü Stadı’nda yapıyor.
6. haftanın programı
Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında oynanacak karşılaşmaların programı şöyle: 24 Eylül Cuma: 20.00 Bursa-Buca (Bursa Atatürk), 25 Eylül Cumartesi: 15.30 Gençlerbirliği-Ankaragücü (Ankara 19 Mayıs), 19.00 Beşiktaş-Medical Park Antalyaspor (BJK İnönü), 19.00 Eskişehir-Gaziantepspor (Eskişehir Atatürk). 26 Eylül Pazar: 15.30 Konya-Kardemir Karabük (Konya Atatürk), 15.30 Kayseri-Trabzon (Kadir Has), 19.00 Manisa-Sivas (Manisa 19 Mayıs), 19.00 Galatasaray-İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Ali Sami Yen). 27 Eylül Pazartesi: 20.00 Kasımpaşa-Fenerbahçe (BJK İnönü).

Karşılaşma Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanabilirdi

Bir stadın saha zemininin bozulması durumunda kulüpler kendi aralarında anlaşıp, fikstürdeki maçları yer değiştirebiliyor. Mesela Kasımpaşa ya da BJK İnönü Stadı’nın işletmecisi konumundaki Beşiktaş yönetimi, Fenerbahçe’ye başvursaydı; Kasımpaşa ile Fenerbahçe’nin ligin ilk yarısında oynayacağı maç Şükrü Saracoğlu’na alınır, ikinci devredeki karşılaşma Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda yapılırdı. Ancak, konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Fenerbahçe Kulübü yöneticileri, ne Kasımpaşa’dan ne de Beşiktaş’tan kendilerine bu yönde bir başvuru gelmediğini söyledi