SPOR-12 Dev Adam’ı makamında kabul etti

2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nı ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalya kazanan A Milli Takımımız oyuncu kadrosu, teknik heyeti; Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve TBF Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin’i makamında ziyaret etti.

A Milli Takımımızın ziyaretinden dolayı teşekkülerini ileten TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin “Milletimizin gönlünde sizler şampiyonsunuz” derken sözlerine şöye devam etti, “Bu başarı, Türkiye’de basketbolun daha fazla sevilmesine yol açtı ve artık basketbola yönelik ilgi de futbola önemli ölçüde yaklaştı”. Mehmet Ali Şahin, gelecek yıllarda basketboldaki başarıların daha da artacağını söylerken A Milli Takımımızın Baş Antrenörü Bogdan Tanjeviç için de, “Tanjeviç bizim kadar bizden oldu. Türkiye’de onun kadar sevilen bir başka yabancı antrenöre rastlamadım. Bu başarıda onun payı çok büyüktür. Kendisini bizden biri olarak kabul ediyoruz. Türkiye’de daha uzun süre kalmasını arzu ederim. Tabi takdir kendisinindir” şeklinde konuştu.

A Milli Takımızın 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanarak Türk halkının beklentilerini boşa çıkartmadığını söyleyip Şampiyona sürecinde yardımlarından dolayı TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e teşekkür eden Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, “ Bize gerçekten hem Spordan Sorumlu Devlet Bakanıyken hem de Meclis Başkanı’yken büyük destekler verdiniz. Federasyonun özerk olması ve 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nın alınması için her türlü garantiyi verdiniz. 2006’da Japonya’ya katılmak hakkını elde etmemiz için sizinle birlikte FIBA ile İsviçre’de yaptığımız toplantılar; bunun sonrasında şampiyonaya katılma hakkını elde etmemiz ve bugün 4 yıllık hazırlık döneminden sonra kendi ülkemizde düzenlediğimiz Dünya Şampiyonası’nın bütün uluslararası basketbol yetkilileri tarafından “spekteküler” olarak nitelendirilmesini sağlayacak her türlü destek sizler tarafından sağlandı. Basketbol camiası olarak sizlere şükran borçluyuz, teşekkür etmeye geldik. Zannediyorum ki 12 Dev Adam ve teknik kadro hem tüm Türk halkının beklentilerini hem de sizlerin bize verdiği desteği boşa çıkarmadı. Ulusumuzun göğsünü kabarttı. Gerçekten çok büyük bir gurur vesilesi olacak, bütün hayatları boyunca anlatacakları bir başarıya imza attılar. Bizler de Dev Adamlar’a yardımcı olduğumuz için olarak yönetim kurulumuz olarak kendimizi fevkalade mutlu addediyoruz. Başta sayın genel müdürümüz olmak üzere bütün yönetim kurulumuz ve oyuncularımız bu 2-3 aylık sürede ekip ruhuyla hazırlındık. Ufak tefek hatalarımız olmuşsa da bu büyük başarıyı elde ederken çoğunlukla doğrular yapıldı. Bu anlamda verdiğiniz destek için tekrar teşekkür ediyorum. Artık önümüzde daha farklı hedefler olacak. Mutlaka Olimpiyatlara katılma hedefi olacak. Çünkü Dünya Basketbol Şampiyonası’nda ikinci olan bir takım inşallah Olimpiyatlarda da benzer başarıyı yakalayabilir” şeklinde konuştu.

A Milli Takımımızın yeni hedefinin 2012 Olimpiyatları’na katılmak olduğunu ifade eden Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, “Organizasyon süresince yaptığınız şeyleri anlatmak istiyorum. Sıfırdan 2 yeni salon yaptık, ikisini de revize ettik. Takımla birlikte yedik içtik, antrenmana çıktık. Bu güzel mutluluğu yaşattıkları için kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Ama burada durmak yok; yeni hedefimiz Olimpiyatlara katılmak. 2012’de bir ilke daha imza atmak istiyoruz” dedi.

2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda müthiş bir mücadele verip ikinci olduklarını söyleyen Kerem Tunçeri, “Öncelikle bizi kabul ettiğiniz ve verdiğiniz destekler için teşekkür ediyoruz. Rüya gibi bir 16 gün yaşadık ve yaşattığımızı da düşünüyorum. Müthiş bir mücadele verdik ve ikinci olduk. Gönül isterdi ki ülkemize altın madalyayı kazandıralım ama kötü oynadık ve yorgunduk. Tarihimizde ilk defa ikinciliği elde ettik ama sevincini yaşayamadık. Halkımızın verdiği destek bizi çok mutlu etti. Yeni hedeflerimiz var, seneye Avrupa Şampiyonası düzenlenecek. Kaptanımız Hidayet ile beraber orada da iyi bir derece elde edip Olimpiyatlara gitmek istiyoruz” diye konuştu.

Takım olarak uzun yıllardır birlikte mücadele etmenin başarıyı getirdiğini belirten A Milli Takımımızın Kaptanı Hidayet Türkoğlu, “Kaptan olarak bu grupta bulunmaktan çok gurur duydum. Elde ettiğimiz başarı uzun yıllar, torunlarımıza kadar anlatacağımız bir başarı. İnşallah bunun devamı gelir çünkü bu grup bunu başarabileceğini gösterdi. Sizin gibi büyüklerin bize desteği çok olumlu etkiliyor. O yüzden çok teşekkür ediyorum. Takım olarak uzun yıllar birlikteliğimiz vardı. Bunu en iyi şekilde sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. Türk halkı neticeden çok mücadelemizden memnundu. Desteklerini Türkiye’nin her yerinde gördük. Takım olarak çok mutluyuz, sizlere de teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

12 Dev Adam’ın ülkemizi sevince boğduğunu söyleyen TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, “Yorucu maratonun ardından buraya gelmeniz büyük bir incelikti. 16 gün boyunca devam ettirdiğiniz başarı referandum nedeniyle yükselen tansiyonu düşürmeye neden oldu. Sürecin yumuşamasına ciddi katkılarınız olduğu için ayrıca kutluyorum” dedi

Türk halkının kendisine olan desteğini ömür boyu unutamayacağını ifade eden A Milli Takımımızın Baş Antrenörü Bogdan Tanjevic, “Bu ülkede kendimi o kadar içten ve o kadar yakın görüyorum ki ve insanların sevgisiyle o kadar doluyum ki; oyuncularım söyledikleriyle hislerime tercüman oldular. Hastalığım sırasında herkes bana çok fazla destek verdi. Bir aile içinde gibiydim, unutamayacağım bir tutumdu. Herkese çok teşekkür ederim” dedi

A Milli Takımımızın TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’i ziyaretinin sonunda Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve A Milli Takımımızın Baş Antrenörü Bogdan Tanjevic Mehmet Ali Şahin’e 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda birinci, ikinci ve üçüncü takımlara verilen altın,gümüş, bronz madalyalar ile 12 Dev Adam’ın portre fotoğraflarından oluşan seti hediye etti.