AKTÜEL-ÖSYM’de değişim sinyali

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile görüşmesinin ardından “Yakında ÖSYM’nin yeni bir şekli olacak” diye konuştu. Özcan, görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Sınav komisyonu yenilenecek mi” sorusuna Özcan, “Bu konuda bir şey söyleyemem ama ÖSYM’nin yeni bir şekli olacak. Meclis açılınca bu konu gündeme gelecek” yanıtını verdi.

DÜN DE BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ
Basında çıkan haberlere göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ile Başbakanlık Merkez Bina’da bir araya gelmişti. Görüşmede “KPSS skandalı” ve ÖSYM’nin yeniden yapılandırılması konuları gündeme alınmıştı.

Yaklaşık 20 dakika süren Kabulün ardından YÖK Başkanı Özcan, basın mensuplarının KPSS’nin iptalinin söz konusu olup olmayacağı yönündeki sorusuna “Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcısı’nın kararı bekleniyor” yanıtını vermişti. Özcan ÖSYM’nin yeniden yapılandırılmasının Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmede gündeme gelip gelmediği konusunda ise “Evet bu konu gündemde. Bununla ilgili de bilgiler verdim” demişt.