SPOR-Beşiktaş:4 – MKE Ankaragücü:0


Beşiktaş, Spor Toto Süper Ligi 4. haftasında MKE Ankaragücü’nü 29. ve 67. dakikalarda Bobo, 61. dakikada İbrahim Toraman ve 75. dakikada Nobre’nin golleriyle 4-0 mağlup etti. BJK İnönü Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetti. Taraftarlar başlama düdüğü ile birlikte müthiş bir tezahüratla oyuncularımızı destekledi. Tezahüratlar karşılaşma boyunca devam etti.

Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren rakip kaleye ataklar yapan Beşiktaş, uzaktan şutlarla da gol aradı. Siyah-Beyazlılar, aradığı golü 29. dakikada Bobo ile buldu (1-0). Mücadelenin ilk devresi 1-0 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile tamamlandı.

Mücadelenin ikinci devresinde farkı artırmak için Ankaragücü kalesinde pozisyon arayan Beşiktaş, 58. dakikada Bobo’nun sert şutunda topun üst direkten dönmesi nedeniyle ikinci golü kaçırdı. 59. dakikada Nihat Kahveci’nin yerine Tabata oyuna dahil oldu. Tabata, 61. dakikada ceza sahasına girdi ve sert vurdu, İbrahim Toraman’ın dokunduğu top ağlarla buluştu (2-0). 67. dakikada Guti ile paslaşmaları sonrasında Bobo kaleci ile karşı karşıya kaldı ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak farkı 3’e yükseltti (3-0). 71. dakikada Necip Uysal yerini Mehmet Aurelio’ya bıraktı; Aurelio ilk kez Siyah-Beyazlı formamızla resmi maçta oynadı. 75. dakikada Bobo çıktı, Holosko oyuna dahil oldu. Tabata’nın ortasına yükselerek kafayla vuran Nobre, 4. golümüzü kaydetti (4-0)

Maçta başka gol olmayınca Beşiktaş karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı.

MAÇIN AYRINTILARI
Stat: BJK İnönü
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Serhan Malkoç, Mehmet Cem Hanoğlu, Hakan Ceylan (4.)

Beşiktaş: Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, İbrahim Toraman, Ferrari, Nihat Kahveci (Dk.59 Tabata), Nobre, Bobo (Dk.75 Holosko), Guti, Ekrem Dağ, Necip Uysal, Fabian Ernst.

Yedekler: Hakan Arıkan, Hilbert, Tabata, İbrahim Üzülmez, Holosko, Mehmet Aurelio, Zapotocny.

Teknik Direktör: Bernhard Schuster

MKE Ankaragücü: Özden, Uğur (Dk.54 Vittek), Klukowski, Mehmet Çakır, Rajnoch, Murat, Güven, Meye, Aydın (Dk.27 Özgür), Sapara, Hürriyet (Dk.71 Adem).

Yedekler: Bora, Metin, Vittek, Weeks, Özgür Çek, Adem Koçak, Zewlakow

Teknik Direktör: Ümit Özat

Goller: Bobo (Dk.29, Dk.67), İbrahim Toraman (Dk.61), Nobre (Dk.75)

Sarı Kartlar: İsmail Köybaşı (Dk.48)
Uğur (Dk.18), Rajnoch (Dk.57), Güven (Dk.74) Ankaragücü

1.DEVRE

7. dakikada sol kanattan gelişen atağımızda Nobre, çizgiye kadar indi ve ortaladı, ancak kaleci topu tutarak tehlikeyi önledi.

10. dakikada Fabian Ernst’in ceza sahasının dışından attığı şutta top kalecide kaldı.

13. dakikada sağ kanattan hareketlenen Nobre’nin içeriye ortaladığı topa Bobo dokunamayınca muhtemel bir gol kaçtı.

15. dakikada Necip’in vuruşunda top kaleci Özden’de kaldı.

17. dakikada sağ kanattan gelişen atağımızda Nihat Kahveci, çapraz pozisyonda sert vurdu, kaleci Özden topu kornere çelerek golü önledi.

24. dakikada sol kanattan hareketlenen ve rakiplerini çalımlayarak kale önüne kadar gelen Bobo, orta yapmak istedi ancak Ankaragücü savunması araya girerek topu kornere gönderdi. Nihat’ın kullandığı korner atışında Bobo, arka direkte topa iyi vuramayınca mutlak bir gol kaçtı.

29. dakikada sol kanattan İsmail Köybaşı’nın ortasına yükselen ve kafayla topu ağlara gönderen Bobo, Siyah-Beyazlılarımızı 1-0 öne geçirdi.

39. dakikada göbekten paslayaşarak Ankaragücü ceza sahasına yaklaşan Siyah-Beyazlılarımızda son topu Guti kullandı ve ceza sahasının hemen dışından sert şutu yandan auta gitti.

41. dakikada ceza sahasının dışında sol çaprazdan İsmail Köybaşı’nın sert şutu kaleci Özden’de kaldı.

2. DEVRE

48. dakikada İsmail Köybaşı sarı kart gördü.

58. dakikada Bobo’nun sert şutunda top üst direkten döndü.

59. dakikada Nihat Kahveci’nin yerine Tabata oyuna dahil oldu.

61. dakikada Tabata sol kanattan ceza sahasına girdi ve sert vurdu. İbrahim Toraman’ın son anda dokunduğu top ağlarla buluştu (2-0).

67. dakikada Bobo ve Guti paslaşmaları sonrasında kaleci ile karşı karşıya kalan Bobo’nun vuruşunda top ağlarla buluştu ve fark 3’e çıktı (3-0).

69. dakikada Ankaragücü atağında Vittek’in vuruşunda top direkten döndü.

71. dakikada Necip Uysal’ın yerine Mehmet Aurelio oyuna dahil oldu.

75. dakikada Holosko, Bobo’nun yerine oyuna girdi.

75. dakikada Tabata’nın ortasına yükselerek kafayla vuran Nobre, 4. golümüzü kaydetti (4-0)

81. dakikada Tabata’nın vuruşunda kaleci Özden mutlak bir golü önledi.

81. dakikada kalecimiz Cenk Gönen, Vittek ile karşı karşıya kaldı ve topu kaparak mutlak bir golü önledi.