SPOR-Antrenmanda final provası

2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda çeyrek finalde Slovenya ile karşılaşacak olan A Milli Takım, maçınhazırlıklarını sürdürdü. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Baş Antrenör Bogdan Tanjevic yönetiminde yaklaşık 1 saat süren antrenmana Milliler ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra taktik çalış masına geçen Ay-Yıldızlılarımız idmanı şut çalışmasıyla tamamladı.

Antrenman sırasında oldukça keyifli görünen A Milli Takımımız Slovenya maçına hazır bir görüntü sergiledi. Antrenmanın ardından çeşitli açıklamarda bulunan A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Slovenya karşısına tam kadro halinde çıkacaklarını belirterek, “Kerem Tunçeri’nin sakatlığı hızla iyileşiyor. Biz her maçı final havasında oynuyoruz. Bu karşılaşmayı da öyle düşüneceğiz. Hem hücumda hem de savunmada çok iyi durumdayız. Slovenya’nın tabii ki gücünü küçümsemiyoruz. Rakibimiz bana göre şampiyonada İspanya’dan bile daha formda bir ekip. Geçen sene Avrupa Şampiyonası’nda onlara karşı son anda kaybetmiştik. Bu sene seyircimizin önünde rovanşı almak istiyoruz” dedi.

A Milli Takım’da gösterdiği performansla dikkat çeken Sinan Güler ise bugüne kadar oynadıkları maçların çok heyecanlı geçtiğini kaydederek, “Karşılaşmalarda iyi bir pefronmans sergiledik. Hem hucümda hem de savunmada istediğimiz düzeydeyiz. Slovenya maçının telafisi olmaması çok önemli. Savunma sertliğimizi daha fazla arttırarak onlara kolay sayı bulma şansı vermeden maçı kazanmak istiyoruz. İnaniyorum ki Çaşamba günü yaklaşık 17 bin seyircimizin desteğiyle karşılaşmadan galip ayrılacağız” diye konuştu.

Tecrübeli pivot Kerem Gönlüm de karşılaşmayla ilgili olarak şunları söyledi:
“Şampiyona başlamadan önce hazırlık maçlarında iyi neticeler alamadık. Ancak bunun nedenlerini biliyorduk . Çok ağır bir tempodan çıktık. Ağır eleştiriler aldık ama şimdi istenilen düzeye geldik. Seyrici desteği bizler için gerçekten önemli bir unsur. Zaten iyi bir takımız ve seyircimizle birlikte daha iyi oynuyoruz. Ankara’da güzel bir atmosferde 5 maçımızı da kazanmak bizlere büyük güven verdi. Slovenya maçının zor geçeceğini düşünüyorum. Ancak kendimi ze olan güvenimiz tam. Ben yine çok iyi savunma yaparak ardımızı yarı finale yazdıracağımıza inanıyorum.”

Slovenya’nın kaliteli uzun ve kısa oyunculara sahip olduğunun ifade eden Ömer Onan, “Şu ana kadar yaptığımız iyi şeyleri devam ettirdiğimiz zaman Slovenya maçını kazanacağımızı düşünüyorum. Şu kadar oynadığımız 6 maçı da kaybetmedik. Bu önemli bir başarı. Slovenya’ya karşı önlemlerimizi alacağız. Her zaman yaptğımız sert savunmayı bu maçta da uygulayacağımızı düşünüyorum. Tüm Türkiye’nin desteğini arkamızda hissediyoruz” yorumunu yaptı.

Semih Erden ise Slovenya maçıyla ilgili olarak görüşlerini şu şekilde dile getirdi:
“Dünya Şampiyonası’nda mücadele eden her takım kuvvetli. Çarşamba günü telafisi olmayan bir maça çıkacağız. Ramikimizi mağlup ederek bizleri destekleyen milyonlarca Türk taraftarına armağan vermek istiyoruz. Biz bu muhteşem destekle kenidmizi çok iyi hissediyoruz. Bunu da sahada son ana kadar göstermek istiyoruz. Umarım Slovenya karşısından istediğimizi alarak ayrılırız.”

Kendilerini çok zorlu bir karşılaşmanın beklediğini kaydeden Ender Arslan, “Slovenya maçı hem Türk basketbolu hem de kariyerlerimiz için çok büyük bir adım olacak. Eğer ceyrek finali geçersek Türkiye basketbol tarihinde bir ilke imza atacğız. Şampiyona tarihimizdeki en iyi dereceyi elde edeceğiz. Bundan önceki karşılaşmalarda gösterdiğimiz savunma direncini Slovenya’ya da uyguladığımız takdirde ilk 4’e kalacağımıza inaniyorum” dedi.

Tecrübeli oyun kurucu Kerem Tunçeri, Türk basketbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük maçına çıkacaklarını belirterek, şunları söyledi:
“Kazanırsak madalya yolumuzdaki bir engel daha kalkmış olacak. Slovenya çok iyi bir ekip. Yedek oyuncuları da oldukça kaliteli. Şampiyonanın başından beri istediğimiz oyunu sahaya yansıtalabiliyoruz. Bu maçta daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız.”

Sovenya maçı öncesinde takımın genel durumunu değerlendiren kaptan Hidayet Türkoğlu, “Stres ve heyacan tabii ki olacak. Bu duyguların sporcu ruhunda var olduğunu düşünüyorum. Her maçta olduğu gibi Slovenya karşılaşmasının da çok farklı heyecanı ve özelliği olacaktır. Bu seneki basketbolumuz geçen seneye oranla daha iyi. Şampiyonada kendi seyircimizin önünde iyi bir görüntü çiziyoruz. Eğer bu maçı kazanırsak Türk spor tarihihin en önemli neticelerinden birine imza atmış olacağız. Takımda moraller üst düzeyde. Herkes çok güzel bir ortamda oynamanın tadını çıkarıyor. Karşılaşmamlarda gördüğümüz eksiklikleri antrenmanda gidererek daha başarılı oluyoruz. Slovenya maçında en hatayla oynayıp mücadeleden galip ayrılmak istiyoruz“ açıklamasında bulundu.

2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda şu ana kadar istedikleri sonuçları aldıklarını belirten Ersan İlyasova da, görüşlerini şöyle ile getirdi:
“Şampiyonada gerçekten çok zorlu maçlar oynuyoruz. Ancak form grafiğilmizden hiç bir şey kaybetmeden yolumuza devam ediyoruz. Kendimize olan güvenimiz tam. Slovenya maçında da ne kadar iyi bir takım olduğumuzu herkese tekrar göstereceğiz.”