SPOR-Milliler maçı değerlendirdi

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası ikinci turunda Fransa’yı 95-77 yenen A Milli Takım’da galibiyet sevinci yaşanıyor. 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası ikinci turunda Fransa’yı 95-77 yenen A Milli Takım’da galibiyet sevinci yaşanıyor. A Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu, Fransa karşısında ortaya koyduğu etkili performansın da fazla abartılmaması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: ”Önemli bir maçtı. Benim de tecrübeli bir oyuncu olarak diğer arkadaşlara göre kendimi daha hazır tutmam gerekiyor. İyi bir galibiyet kazandık. İstanbul seyircisine teşekkür ediyorum. Çarşamba günü güzel bir maç olacak. Kazanan son 4’e kalacak. Tarihimizde son 4’e hiç kalmadık. Fransa maçını fazla abartmamız lazım. Onun sevincini bu akşam yaşayıp, Slovenya maçını düşünmemiz lazım. Slovenya iyi bir ekol, iyi oyunculardan kurulu bir takım. Bu maç gibi bir maç olmayacaktır. İnşallah onları yenip, beklediğimiz başarıyı elde etmiş oluruz.”

A Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu, Fransa karşısında aldıkları galibiyetin sevincini fazla abartmadan, 8 Eylül Çarşamba günü Slovenya ile yapacakları çeyrek final karşılaşmasına yoğunlaşmaları gerektiğini söyledi.

Karşılaşmanın etkili oyuncularından Sinan Güler de istedikleri sonucu aldıklarını vurgulayarak, ”İstediğimiz gibi bir maç oldu. Savunmada ve hücumda istediğimiz pozisyonları bulduk. Bu şekilde oynarsak, devamı gelir” dedi.

Mücadele sonrasında Ay Yıldızlı taraftarlarla büyük sevinç yaşayan Milli oyunculardan Ömer Aşık, Fransa maçının beklediklerinden kolay geçtiğini ifade ederek, ”Maçın bu kadar kolay olacağını beklemiyorduk. Sonuçta rakip Fransa. Ancak taraftarlarımızın desteğiyle çok rahat bir maç kazandık. Ama Slovenya maçının bu kadar rahat geçeceğini düşünmüyorum” diye konuştu.

Kerem Gönlüm de Fransa maçının kolay geçtiğini anlatarak, ”Biraz daha zorlarlar diye düşündük. Çok iyi oynadık, iyi savunma yaptık ve kazandık. Slovenya’yı da yeneceğimize inanıyorum” dedi.

Ömer Onan ise her maça kazanmak için çıktıklarını belirterek, ”Rakip Fransa olunca herkes korktu ama biz çok iyi oynuyoruz. Hesap yapanlar tek tek gidiyor. Biz hesap yapmıyoruz her maça kazanmak için çıkıyoruz. Karşımızda şimdi iyi bir takım olan Slovenya var ama biz çok daha iyi durumdayız. İnanıyorum ki, son 4’e kalacağız” ifadelerini kullandı.