SPOR-Basketbol’da Fransa hazırlıkları

2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nın Eleme Turu’nda 5 Eylül Pazar günü Fransa ile karşılaşacak olan A Milli Takımımız, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda akşam antrenmanı yaptı. A Milli Takımımız, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nın Eleme Turu’ndaki Fransa maçının hazırlıklarına başladı. Ay-Yıldızlıların Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki akşam antrenmanına günü dinlenerek geçiren kaptan Hidayet Türkoğlu, Semih Erden ve Oğuz Savaş dışındaki tüm oyuncular katıldı. Baş antrenör Bogdan Tanjevic’in de yer almadığı idman yardımcı antrenörler Nihat İziç, Orhun Ene ve Rolando Blackman yönetiminde gerçekleştirildi. A Millilerimiz, 20:00’da başlayan ve yaklaşık 1 buçuk saat süren antrenmanda şut ve halter çalışması yaptı.

İdmanda Kerem Gönlüm, Ömer Aşık ve Ersan İlyasova ile özel olarak ilgilenen yardımcı antrenör Rolando Blackman, A Milli Takımımızın 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’ndaki Fransa eşleşmesiyle ilgili olarak, “Fransa karşısında yapmamız gereken kendi oyunumuza odaklanmak. Daha iyi ve uyumlu oynamaya devam etmeliyiz. Top kayıpları yapmamaya ve ribaundlara dikkat ederken savunmamızı da hep güçlü tutmalıyız. Şampiyonada ilerlemek için rakibimizin ne yaptığından çok bu unsurlara konsantre olmamız lazım. Uzunlarımızın pota altındaki üstünlüklerini sürdürerek hücum ribaundları ve ikinci şans sayılarına izin vermemeleri de önemli” dedi.

Blackman, takım kaptanı Hidayet Türkoğlu’nun şampiyonada gün geçtikçe daha iyi oynayacağını ifade ederken, “Şampiyona ilerledikçe kaptanımızın kendini daha da geliştirdiğini ve takıma daha fazla liderlik yaptığını göreceksiniz. Geride kalan maçlarda ne zaman ona ihtiyaç duysak sorumluluk alıp öne çıktı. Hidayet ve Ersan İlyasova’nın kadromuzda bulunması rakibe her an darbe vurabilecek iki oyuncumuz var demektir” ifadelerini kullandı.

Ay-Yıldızlılarımızın kayıpsız geçtiği 5 maçtaki performansıyla takdir toplayan milli yıldızımız Ersan İlyasova ise Fransa ile yapacakları maç hakkında, “Fransa kolay bir rakip değil, çok iyi oyunculara sahipler. Ama grupta oynadığımız basketbolu sahaya koyarsak rakibizin kim olduğunun önemi yok. Şu anda takımın içinde inanılmaz bir arkadaşlık var. Sahaya ayak bastığımız andan itibaren herkes birbiriyle çok uyumlu hareket ediyor. Fransa maçı da bizim için çok önemli. Seyircimizin vereceği destekle kazanarak asıl hedefimiz olan madalyaya doğru adım adım ilerlemek istiyoruz” diye konuştu.