SPOR-Hentbolda Avrupa mesaisi

Beşiktaş Hentbol Takımı, Şampiyonlar Ligi ön eleme grubu maçlarına yarın Norveç temsilcisi Drammen HK ile yapacağı maçla başlayacak. Siyah-beyazlılar grubundaki bütün maçları Avusturya’da oynanacak. İlk maçını yarın (3 Eylül) TSİ 19.00’da Drammen HK ile oynayacak olan ekip, ikinci maçını 4 Eylül Cumartesi günü Slovakya takımı Tatran Presov ile, 5 Eylül Pazar günü ise Avusturya temsilcisi A1 Bregenz ile oynayacak.

Grup maçlarının sonunda ilk sırayı alan takım Şampiyonlar Ligi’ne yükselecek, diğer ekipler ise yoluna EHF Kupası’nda devam edecek.
Siyah Beyazlılar, adını devler ligine yazdırdığı taktirde geçen sezonun yarı finalistleri MKB Veszprém KC ve HSV Hamburg’un yanı sıra geçen yılın finalisti Montpellier Agglomeration HB ve ilk kez kupaya katılan IK Sävehof ile B Grubu’nda mücadele edecek. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak Şampiyonlar Ligi grup maçlarında ilk 4 sırayı alan ekip bir üst tura yükselecek.

Beşiktaş ön eleme grubunda ikinci olduğu taktirde Yunanistan şampiyonu A.C PAOK ile, üçüncü bitirirse Estonya şampiyonu Pölva Serviti ile EHF Kupası 2. turunda karşılaşacak. Ekibimiz, grubunu dördüncü sırada tamamlarsa Çek Cumhuriyeti takımı Gumarny Zubri ile bir üst tura adını yazdırmak için karşılaşacak.