AKTÜEL-“YÖK’ü kaldıracağız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halkın iktidarında YÖK denen bir garabeti kesinlikle kaldıracaklarını söyledi. Partisinin il örgütü tarafından Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, ülkenin üniversiteleri olduğunu ancak hiç kimsenin konuşamadığını iddia ederek, “Halkın iktidarında YÖK denen garabeti kesinlikle kaldıracağız.” dedi.

Türkiye’de tarım üreticisi, esnaf, memur ve işçinin hakkını alamadığı görüşünü savunan Kılıçdaroğlu, “Ülke gelir oluşturuyor birileri yiyor. Bu Recep düzenini değiştireceğiz.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sık sık Recep Bey diye hitap etti. 8 yıllık AK Parti iktidarında hayatında memnun olan Recep Bey ve yandaşları olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, “Tek umudumuz sizsiniz verin yetkiyi haramilerin iktidarını alaşağı edelim. 8 yıldır ülkeyi yönetiyorlar halkı aldattılar ne söyledilerse yapmadılar. 20 Ekim 2002 Recep Bey Mersin’e geliyor ve konuşuyor. Diyor ki, ‘Kürsü dokunulmazlığı dışında diğer dokunulmazlıkların kaldırılmasından yanayız. Bu ayrıcalığa bir son vereceğiz.’Ama Recep bey kaldırdı mı?. Verdiği sözün arkasında durmayan adama ne denir?. Size bırakıyorum. Sözünün arkasındaysan referanduma getiriyorsun. Hangi gerekçe ile dokunulmazlıkları getirmiyorsun. Onu size havale ediyorum. Ama siz merak etmeyin. Halkın iktidarında CHP iktidarında vereceğiniz destekle dokunulmazlıkları kaldıracağız. Ama hiç kimse dokunulmazlık zırhının arkasına saklanmayacak. Bu Recep bey düzenine son vereceğiz.” dedi.

Türkiye’de yoksulluğun kurumsallaştırdığını iddia eden Kılıçdaroğlu, iktidarın yoksulluğu siyasette sömürü aracı olarak kullandığını ileri sürdü. İktidara gelmeleri halinde aile sigortasını getireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Kadınların hesabına para yatırılacak kadınlar ihtiyaçlarını giderecek. Bizim anlayışımıza göre sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız. Çalışıp üretim hakça bölüşeceğiz. AK Parti iktidarında bu yolsuzluk dosyasının ortaya çıktığını ve cezalandırıldığını duydunuz mu?. Ne oluyor bu ülkeye yolsuzluklardan beslenenler iktidar tarafından sırtları sıvazlanıyor. Türkiye buna layık mı?.” dedi.