AKTÜEL-Dünyanın dikkatini çeken kavşak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan havalimanı kavşağını gazetecilere anlattı. Yeşilköy Atatürk Havalimanı’ndaki THY genel müdürlük binasının terasında gazetecilere bilgi veren Başkan Topbaş, göreve geldikleri günden bu güne geçen zaman içerisinde ulaşıma 16.5 Milyar Lira harcadıklarını söyledi. Havaalanı kavşağının dünyadaki bir çok belediye başkanının dikkatini çektiğini ifade eden Başkan Topbaş, “Gururla ifade etmek istiyorum ki yurtdışından bazı ülke belediye başkanları ekiplerini göndererek inceleme yapıyorlar. Hatta yüklenici firmayla bu proje için görüşme yapıyorlar.” dedi.

‘Havaalanı kavşağı ile çok ciddi bir yoğunluğun önüne geçtik.’ diyen Başkan Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kavşakta hiçbir sinyalizasyon yok üstelik. Bu kavşağın daha öncesini de biliyoruz. Buradaki yoğunluktan dolayı uçağını kaçıran vatandaşlarımız çoğunluktaydı. Ellerinde valizleriyle trafik yoğunluğundan dolayı uçağa yetişmeye çalışan vatandaşlarımızı da hatırlarsınız. Artık bu görüntüler geride kaldı.”

Kavşaktan günde 231 bin 200 civarında araç geçtiğini ifade eden Başkan Topbaş, 7 km’lik alan içerisinde 7 tane geçit ve katlı geçişler hazırladıklarını, bu katlı geçişlerden bir tanesinin de 48 metre açıklıklı mühendislik harikası denilebilecek bir tasarıma sahip olduğunu söyledi.

Toplamda 53 milyon TL’ye mal olan kavşağın 4,5 ay gibi kısa sürede tamamlandığına dikkat çeken Topbaş, havaalanlarının bir ülkenin giriş kapısı olması sebebiyle çok önemli olduğunu söyledi. Topbaş şöyle devam etti: “Ben Ulaştırma Bakanlığıımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Çünkü buranın kaynağını ulaştırma bakanlığı verdi. Ve havaalanlarının kişilerde bıraktığı ilk imajın önemli olduğunun farkındayız. Ve bizim buradaki projemizde bu farkındalığımızı gösteriyor.”