SPOR-Hedef grup liderliği

A Milli Takım’ın Ankara Spor Salonu’nda Yunanistan’ı 76-65’lik skorla geçtiği karşılaşma sonrasında teknik heyet ve oyuncular, amaçlarının gruptan lider olarak çıkmak olduğunu söyledi. 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nın C Grubu’nda gecenin en çekişmeli mücadelesinde A Milli Takım, Ankara Spor Salonu’nda Yunanistan’ı 76-65’lik skorla geçerken, 12 Dev Adam’da teknik heyet ve oyuncular, amaçlarının gruptan lider olarak çıkmak olduğunu söyledi.

Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ise, “Tansiyon seviyesi çok yüksek bir maçtı. Karşılaşmada farkı bir ara açmış olsak da Yunanistan farkı indirmeyi başardı. Fakat son dakikalara rahat bir şekilde girdik. Tüm oyuncularımızı alınlarından öpüyorum. İnanılmaz bir mücadele verdiler. Fakat burada Ankara’daki taraftarlarımızı da unutmamak gerekir. Galibiyette büyük rol oynadılar diyebilirim. Artık grup birinciliği ve çapraz eşleşmelerde avantajlı bir pozisyon alabilmek için oynayacağız. Umarım istediğimiz her şeyi gerçekleştirebiliriz” dedi.

Karşılaşmayı 26 sayıyla tamamlayan Ersan İlyasova, “Bu akşam Ankara Spor Salonu’nun atmosferi gerçekten inanılmazdı. Taraftarlarımıza bizi biran olsun yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz. Burada daha işimiz bitmedi amacımız gruptan lider olarak, avantajlı bir şekilde çıkmak” dedi.

Ömer Onan ise maçla ilgili olarak, “Kendi seyircimiz önünde tüm Türkiye’ye böyle bir sevinç yaşattığımız için çok mutluyum. Yunanistan gibi bir takımı 65 sayıda tutmayı başardık. Bir ara tempomuz düşse de o anda sahneye Ersan çıktı ve takımımız da ona ayak uydurarak galibiyete emin adımlarla gittik” ifadelerini kullandı.